Polițist din Piteşti - suspect de proxenetism

După dosarele care au vizat proxeneții din Curtea de Argeș și Câmpulung, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, coordonați de prim-procurorul Marius Ștefan, au dat o nouă lovitură săptămâna trecută. Nu mai puțin de 18 piteșteni au fost luați pe sus, cu noaptea-n cap, și conduși la audieri, o parte dintre ei fiind reținuți în aresturile poliţiei din Găești și Pitești. Printre cei săltaţi de oamenii legii se numără şi personaje cunoscute printre „băieții de oraș”, care-și fac veacul în cafenele scumpe și în sălile de forță din Pitești.

CITEȘTE ȘI ... 12 proxeneți - reținuți! Bolizi de lux, bani și bijuterii- ridicate de polițiști (VIDEO)


Ancheta a pornit de la suspiciuni de evaziune fiscală 


Nicolae Moisescu zis Vali Țăranu, Narcis Deaconu zis Chelu, Valentin Epure zis Rilă, Viorel Marian Vasile zis Baloane, Andrei Florentin Iacob zis Bocai, Mihai Nedelcu, Cătălin  Andrei Vasile, Laurențiu Trană zis Cernobâl, Cornel Dragoș Pițigoi zis Cori, Victor Stoica, Romeo Moiș zis Rusu, Alin Nicușor Gavril zis Terente, Alin Alexandru (fratele cunoscutului Televijăn) și Bogdan Ogaru au fost audiați de procurori Parchetului Tribunalului Argeş, 7 dintre ei ajungând după gratii pentru 24 de ore și, ulterior, în instanță cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Cunoscuți pentru gusturile pretenţioase în materie de mașini și femei, bărbații au intrat mai întâi în atenția oamenilor legii fiind suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani. Ulterior, anchetatorii au dat de urma banilor, ajungându-se la acuzații de proxenetism şi spălare de bani. Conform informaţiilor, aceştia foloseau sumele uriaşe câştigate din proxenetism pentru a cumpăra bolizi de lux şi imobile. În urma celor 42 de percheziţii desfăşurate în Argeş, Vâlcea, Ilfov şi Bucureşti, au fost găsite 8 automobile scumpe, în valoare de peste 300.000 euro, sume de bani, în lei şi valută, de circa 100.000 euro, bijuterii şi înscrisuri cu tranzacţii financiare de circa 1 milion de euro. 

 

 

Agentul Bogdan Zoană - suspect în dosarul proxeneților


Lista suspecţilor din acest dosar include însă şi un nume-surpriză. Şi asta pentru că persoana în cauză este poliţist. Agentul principal de poliţie Nicolae Bogdan Zoană, din cadrul departamentului de la Ordine Publică al Secției 1 Piteşti, nu a putut fi chemat la audieri odată cu ceilalţi suspecţi din dosar, fiind plecat din localitate, însă anchetatorii susţin că la întoarcere trebuie să dea ochii cu investigatorii. Poliţistul este tătic de doi ani, timp în care a fost în concediu de paternitate. În tot acet timp, însă, Bogdan Zoană ar fi prestat cu totul alte activităţi decât cele de îngrijire a copilului, fiind suspectat că ar fi făcut bani frumoşi şi din afacerile de proxenetism. De altfel, surse din rândul poliţiştilor argeşeni susţin că în ultima perioadă comportamentul colegului lor s-ar fi schimbat şi că nu prea mai era poliţistul exemplar, muncitor, săritor și bun profesionist pe care îl ştiau, ci o persoană plină de sine, care nu rata ocazia de a-şi etala noua condiţie materială. 

 

 

Metoda loverboy - cea mai eficace pentru racolarea viitoarelor prostituate

 

Greu de crezut, dar metoda loverboy se dovedește în continuare cea mai eficace atunci când vine vorba despre exploatarea sexuală a tinerelor, în ciuda mediatizării cazurilor care au transformat fete sărace şi naive în prostituate. Oamenii legii au descoperit în rețeaua piteșteană 21 de fete trimise la produs, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani. Prin metoda clasică, piteștenii suspectaţi de proxenetism au reușit să le determine pe tinere să producă bani întreţinând relaţii sexuale în țări precum Elveția, Germania, Spania, Norvegia, Suedia, Danemarca, Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite. Ba chiar, ca să nu trezească suspiciuni, unii dintre ei le-au luat de neveste și şi-au întemeiat familii cu copii. Suspecţii rulau mii de euro în ţară, bani pe care i-au investit în case și mașini scumpe - BMW X5, Porsche Panamera, Audi - bijuterii sau produse electrocasnice de ultimă generație. Instruiţi probabil de oameni specializaţi în tranzacţii şi operaţiuni financiare, proxeneții ştergeau urma banilor transferați de femeile trimise să se prostitueze, acesta fiind şi motivul pentru care până acum nu au picat în plasa procurorilor. Astfel, unii dintre ei vindeau mașini second-hand pentru acoperire, alții depuneau banii pe numele mamelor, alții investeau în terenuri pe care ulterior le revindeau. Totul pentru a șterge urma miilor de euro trimise de fetele aflate la muncă în afara granițelor. Pe site-urile de vânzări online - lajumate.ro, carzz.ro, publi24.ro, motor24.ro - există mai multe conturi pe numele Bogdan Zoană de pe care se tranzacţionau maşini.

 


Sălile de forță din oraș au rămas goale


Mai în glumă mai în serios, acțiunea de săptămâna trecută a procurorilor argeșeni a lăsat fără obiect de activitate sălile de forță cu ștaif ale Piteștiului. Cei mai mulţi dintre piteștenii acuzați de proxenetism, care fac obiectul noului dosar al anchetatorilor, își petreceau majoritatea timpului trăgând de fiare. De această dată, vor trebui să demonstreze cât sunt de bazați în fața magistraților, fapt pentru care toți și-au luat de urgență avocați cunoscuți ca penaliști buni. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta