Polițiști argeșeni bătuți crunt! Închisoare cu suspendare pentru unul dintre interlopii...

Joi, 15 martie, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au dat sentinţa definitivă în procesul celor doi interlopi care în ianuarie 2016 au bătut doi poliţişti din Curtea de Argeş aflaţi în misiune. Magistraţii au redus pedepsele date celor doi de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea în iunie 2017. Astfel, lui Constantin Dincuţă i s-a redus pedeapsa de la 2 ani şi 2 luni de închisoare la 1 an şi 8 luni de închisoare, la care se adaugă restul de 1.197 de zile de închisoare dintr-un rest de pedeapsă neexecutat pentru o altă condamnare din 2015 . În schimb, Mucenic Curpaş, celălalt agresor, va fi lăsat în libertate. Şi asta deoarece pedeapsa iniţială de 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare a fost suspendată, cu un termen de supraveghere de 4 ani. Instanţa l-a obligat pe Constantin Dincuţă la plata a 17.500 lei despăgubiri către Laurenţiu Iordache şi 30.500 lei către Cornel Oprescu.

 

În seara zilei de 15 ianuarie 2016, Constantin Dincuţă şi Mucenic Curpaş, se aflau în stare de ebrietate în parcarea de la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, acolo unde erau şi două maşini de poliţie în misiune. În momentul în care Cosmin Dincuţă s-a apropiat de unul dintre autoturismele de poliţie, acesta a exclamat: „Uite, bă, prietenii noştri poliţiştii”. Constantin Dincuţă a plecat de lângă cei trei care-l însoţeau, îndreptându-se spre portiera stângă faţă a autoturismului unde se aflau Laurenţiu Iordache şi Cornel Oprescu. Ce a urmat? Cosmin Dincuţă s-a îndreptat către cei doi, având braţele ridicate, ca şi cum ar fi vrut să-i îmbrăţişeze, afirmând „uite-l pe prietenul meu...”, iar în momentul următor i-a lovit cu pumnii pe cei doi poliţişti. Unul dintre poliţişti a reuşit să se retragă câţiva paşi şi să ceară telefonic ajutorul altor colegi.

 

În scurt timp, Mucenic Curpaş a venit lângă Constantin Dincuţă, iar cei doi au început să-l lovească cu pumnii în faţă pe subcomisarul Laurenţiu Iordache. Ca urmare a loviturilor primite, poliţistul a căzut la pământ lângă maşină. Şi, după cum spun procurorii, „Mucenic Curpaş s-a îndepărtat de Laurenţiu Iordache, timp în care Cosmin Dincuţă striga la poliţist: «Na, Iordache, mi-ai făcut dosare penale? Ce, eşti de la gardă? Îţi dau eu gardă». În momentele imediat următoare, Mucenic Curpaş s-a întors în direcţia lui Laurenţiu Iordache, care era căzut la pământ, afirmând: «Ce mă, ăştia sunt gabori...», lovindu-l de mai multe ori cu pumnul în zona corpului. Constantin Dincuţă a încercat să îl lovească şi pe al treilea poliţist, însă a renunţat.
Incredibil e faptul că Dincuţă a continuat să îl bată pe subcomisarul Iordache şi după ce la faţa locului a apărut un prim echipaj de poliţie, fiind cu mare greutate imobilizat. Ca urmare a loviturilor primite, Laurenţiu Iordache a avut nevoie de 9 zile de îngrijiri medicale.

Unul dintre agresori bătuse măr şi un om de afaceri: ”L-a omorât Dincuţă, i-a rupt coastele, l-a omorât”
Constantin Dincuţă, unul dintre agresorii poliţiştilor, fusese eliberat condiţionat din Penitenciarul Colibaşi, în noiembrie 2015, cu nici două luni înainte de incidentul cu poliţiştii. El fusese condamnat la şapte ani de puşcărie de Curtea de Apel Piteşti, în 2011, pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi şantaj, sentinţă menţinută în 2012 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba despre un dosar al DNA în care avocatul Constantin Laurenţiu, zis şi Lale, din cadrul Baroului Bucureşti, a fost arestat preventiv şi ulterior condamnat pentru agresarea şi sechestrarea unui om de afaceri, în interceptări apărând şi Dincuţă, zis Ortopedul, care l-a bătut crunt pe omul de afaceri.

Sursa: Adevarul.ro