Polițiștii locali vin în sprijinul persoanelor fără adăpost din Pitești

Pentru că temperaturile sunt foarte scăzute, iar viața le este în pericol, oamenii fără adăpost primesc sprijin din partea polițiștilor de la Locală. Aceștia sunt adunați de pe străzi și duși în adăposturi de către agenți.

În acest sens, poliţiştii locali vor patrula în toate cartierele pentru a depista cazurile de acest fel. Acţiunile vor fi desfăşurate pe toată perioada cu vreme nefavorabilă, atât pe timp de zi cât și de noapte și are în vedere inclusiv supravegherea constantă a celor care refuză transportul în centre în nopțile cu temperaturi extreme.
Serviciul de Asistență Comunitară din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Pitești are în subordine două adăposturi de noapte pentru oamenii străzii. Adăpostul pe timp de noapte Nord are o capacitate de 24 de paturi destinate persoanelor de sex masculin și adăpostul de urgență pe timp de noapte Speranța.

Luni, 19 martie, în cadrul adăpostului de noapte Nord au fost cazate 21 de persoane, iar în cadrul adăpostului de noapte Speranța 8 persoane. Oamenii găsiți pe străzi de către polițiștii locali au beneficiat de cazare, cazarmament, condiții igienico-sanitare, triaj epidemiologic (asigurarea asistenței medicale primare) și hrană - asigurată prin protocol de colaborare cu Biserica Sf. Vineri.

Totodată, municipalitatea îi îndeamnă pe cetățeni ca în cazul în care cunosc astfel de persoane care au nevoie de ajutor, să apeleze numărul dispeceratului Poliției Locale,  TEL: 0248 210 230.