Poliţia Română, noi lămuriri despre folosirea telefonului la volan

Dacă legea actuală prevede faptul că doar şoferii care sunt într-o convorbire cu telefonul în mână, fără a folosi căştile sau difuzorul se pot alege cu două puncte de amendă, adică 410 lei, noile modificări măresc sancţiunea chiar şi de trei ori.

Astfel, cei care începând de la jumătatea lunii octombrie vor fi depistaţi de poliţiştii rutieri că ţin în mână telefonul mobil, sau folosesc în orice mod un dispozitiv care e prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video se vor alege cu o sancţiune de până la 1160 de lei.

Mai mult, cei care vor folosi telefonul mobil şi vor încălca şi o altă regulă de circulaţie, în acelaşi timp, respectiv neutilizarea centurii de siguranţă sau depăşirea vitezei regulamentare, vor rămâne fără permis de conducere pentru 30 de zile.

Unii dintre şoferi i-au întrebat pe poliţişti dacă vor putea utiliza în continuare nagivaţia de pe telefon atunci când se află la volan şi dacă vor fi amendaţi pentru acest lucru.

"La ultimele postări despre interzicerea utilizării telefonului mobil când conduceți sau chiar ținerea în mână al dispozitivului, majoritatea dintre voi ați înțeles că nu mai aveți voie să folosiți nici navigația…

1. Uite că se poate! Cum?
Suport telefon pentru mașina.
2. Pai nu am voie sa îl butonez!
Șofer fiind, nu! Dar cel din dreapta, poate!
3. Și când sunt singur în mașină?
Înainte de a pleca din parcare sau tragi pe dreapta", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Sursa: observator.tv