Posturile de conducere din justiţia argeşeană sunt scoase la concurs!

Posturile de conducere din justiţia argeşeană sunt scoase la concurs! Se caută şefi pentru 3 instanţe şi 2 parchete din Argeş!

Pentru a doua oară în acest an, posturile de conducere din justiţia argeşeană sunt scoase la concurs. La începutul lunii septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a decis organizarea unui nou examen pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante de la nivelul instanţelor şi al parchetelor din întreaga ţară, în Argeş fiind disponibile cinci posturi de preşedinţi sau vicepreşedinţi de instanţă şi două de prim-procurori.
(Nadia Ciochină).

Magistraţii interesaţi să ocupe una din cele șase funcţii de conducere vacante existente în sistemul judiciar argeşean au avut ca termen de depunere a dosarelor ultima zi a lunii septembrie. Candidaţii care îndeplinesc condiţiile impuse prin metodologia de examen vor depune propriile proiecte manageriale până cel târziu 14 octombrie, urmând ca cei declaraţi admişi să fie testaţi psihologic în perioada 23-30 octombrie, să prezinte proiectele manageriale în perioada 4-22 noiembrie, în final fiind programată proba scrisă, care va avea loc pe 27 noiembrie. Numele viitorilor şefi de instanţe şi parchete vor fi cunoscute pe 9 decembrie, când se vor afişa rezultatele finale ale concursului, după soluţionarea contestaţiilor.


Judecătoria Piteşti funcţionează de câţiva ani cu conducere interimară, după revocarea din funcţie a judecătoarei Georgeta Ionescu, pe fondul numeroaselor scandaluri care au avut în prim-plan instanţa piteşteană. La examenul organizat în vară, niciunul dintre magistraţii argeşeni nu a fost interesat de conducerea Judecătoriei Piteşti, astfel că posturile de preşedinte şi vicepreşedinte au rămas vacante. În prezent, doar funcţia de preşedinte este ocupată cu delegaţie de Camelia Pârvu. Şi la Judecătoria Câmpulung sunt scoase la concurs atât postul de preşedinte - rămas vacant ca urmare a demisiei magistratului Ana Denis Oprea -, cât şi cel de vicepreşedinte, eliberat după ce Adriana Caplan a renunţat la funcţie. De asemenea, se caută preşedinte pentru instanţa de la Costeşti, unde interimatul este asigurat de Cornelia Olteanu.
Cele două funcţii de prim-procuror pentru care se organizează concurs în această toamnă sunt cele de la Parchetele Topoloveni şi Costeşti. La Topoloveni, postul fusese ocupat în vară de procurorul Daniel Creţu, care însă a renunţat rapid la funcţie, preferând promovarea la Parchetul Tribunalului Brăila.

Sursa: Saptămânalul Ancheta.