Prea devreme! Avocatul Daniela Floroiu – condusă pe ultimul drum de zeci de oameni

Prea devreme! Avocatul Daniela Floroiu – condusă pe ultimul drum de zeci de oameni


Un convoi de nesfârșită durere. Așa poate fi descris pe scurt momentul în care astăzi – familia, prietenii și colegii – au condus-o pe avocatul Daniela Floroiu pe ultimul drum.  

Starea de șoc nu a încetat să dispară din rândul celor care au cunoscut-o pe tânăra avocată și care au considerat întotdeauna - de la primul diagnostic - că Dana va învinge boala. A descoperit că are o anume formă de cancer în timp ce făcea investigații pentru a rămâne însărcinată. S-a operat, a făcut recuperare chimio, s-a chinuit, iar acum urma să facă o intervenție de reconstrucție a organelor afectate. Numai că, în tot acest timp, în ciuda îngrijirii, în ciuda tratamentelor și controalelor făcute în afara țării, în ciuda voinței ei de a tări, boala a acționat cu o nemiloasă perseverență.  Organismul a cedat când toată lumea spera la ce putea fi mai bine. În urma Danei, soțul ei, omul de afaceri Laurențiu Floroiu, mama și toți cei apropiați au trecut printr-un adevărat haos emoțional în ultima perioadă.

Dacă Laurențiu Floroiu a fost tot timpul alături de ea, în țară și în Austria, mamei femeii nu i-au putut spune adevărul. A aflat că Dana s-a stins abia când au adus-o acasă, la patru zile diferență de momentul în care s-a întâmplat nenorocirea, adică în noaptea de duminică spre luni. În tot acest timp, repatrierea a fost un procedeu greoi care a pus capac durerii, și așa sfâșietoare, din sufletul soțului ei. Slăbit, blocat, de nerecunoscut, acesta s-a luptat cât a putut și dincolo de puteri pentru viața Danei. O făcuse și ea, acum câțiva ani, când nu a dormit cu lunile apărându-și bărbatul și încercând să-l salveze din problemele în care intrase în Dosarul Permiselor. La momentul respectiv,  Daniela Floroiu s-a dat peste cap să își apere soțul, pe atunci preot. Era felul ei de a fi: cu o energie uluitoare, cu o forță de convingere aparte, cu mult optimism și aproape întotdeauna veselă, avocata câștigase inimile celor cu care interacționase, de la clienți la colegii de breaslă. Cei mai mulți dintre ei au ajuns să-i fie prieteni și din această postură, cu atât mai dureroasă, au mers azi alături de ea pe ultimul drum, vorbind necontenit despre deznodământul crud și neașteptat  al luptei cu boala.  Din statutul de unchi al femeii, primarul din Bascov, Gheorghe Stancu (fratele mamei), a trăit cu aceași disperare și durere pierderea tinerei, încercând cu greu să țină curajul unei familii rămasă fără un strop din vivacitatea și forța pe care o reprezenta Dana în sânul acesteia.  

Înmormântarea a avut loc astăzi, cu o zi înainte de momentul în care avocata argeșeană ar fi împlinit 37 de ani. În aceste zile, cei apropiați nu au contenit în a deplânge soara tragică a Danielei Floroiu. Mesajele de adio, tristețea și șocul din privirile oamenilor care au asistat neputincioși la acest nefericit deznodământ sunt greu de descris în cuvinte. Finalul poveștii a venit mult prea repede și nici o explicație medicală nu poate compensa durerea lăsată în urmă. Dumnezeu să o odihnească și să-i dea șansa de a zâmbi mereu printre îngeri!