Președintele Dan Manu: „Traversăm un moment fără precedent în ultimii 27 de ani!”

Consiliul Judeţean o să scoată bani din excedent pentru investiţiile blocate la Ministerul Dezvoltării

Criza politică din sânul PSD şi incertitudinea de la nivelul guvernului aduc blocaje ale administraţiilor locale şi judeţene. Conducerea Consiliului Judeţean Argeş prezintă o imagine reală a stării în care se află primăriile şi la ce măsuri a decis să impună.

CITEȘTE ȘI ... Amatorii de drifturi - vânaţi de poliţiştii locali


Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu: „Suntem îngrijoraţi de ceea ce se va întâmpla, dar Consiliul Judeţean îi asigură pe toţi cetăţenii judeţului Argeş că vom lua măsurile concrete şi că nu vor suferi un impact negativ asupra mediului administrativ. Traversăm un moment fără precedent în ultimii 27 de ani. Vom lua o decizie în viitorul apropiat dacă este cazul să mai aşteptăm, sub aspect financiar, rezultatul OG 28 de la Ministerul Dezvoltării sau pur şi simplu să luăm decizia politică translatată în plan administrativ să dăm anumite sume de bani comunităţilor pe nişte probleme concrete astfel încât şi noi să fim la rândul nostru în programul de guvernare, pe sănătate, apă-canal şi absolut tot ceea ce ne-am propus. Avem un excedent bugetar şi îi dăm drumul pe nişte decizii politice asumate la nivel de judeţ. Suntem la jumătatea anului şi nu s-a mişcat nimic, nu avem nici sumele, nici proiectele care vor fi avizate de Ministerul Dezvoltării, aşa că trebuie să luăm măsuri.”

 

CITEȘTE ȘI ... Stâncă de o mie de tone, prăbușită pe Transfăgărășan

Vicepreşedinte CJ Argeş, Ion Mânzână: „E o mare problemă la nivel naţional. La ora aceasta administraţia este blocată, pentru că fiecare administraţie îşi calculează paşii în funcţie de ce poate obţine din fondurile alocate pentru dezvoltare. În cele 6 luni de zile, noi am stat şi am aşteptat. Suntem cu arma la picior, ştim ce legi am putea încălca dacă luăm anumite decizii, ştim că o sumă de la Ministerul Dezvoltării este bine-venită pentru dezvoltarea comunităţii, a judeţului, a infrastructurii, a spitalelor, dar dl Grindeanu s-a comportat aseară ca un agent constatator, deşi era în responsabilitatea dumnealui să se dea drumul la finanţări.”

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta