Preoții argeșeni au gătit pentru nevoiașii fără adăpost din Pitești

Adăposturile Primăriei Pitești - luate cu asalt săptămâna trecută
O lecție de omenie au oferit în această perioadă preoții din Pitești, la îndemnul Înalt Preasfinției Sale Calinic ocupându-se îndeaproape de oamenii străzii, care s-au aflat în zilele geroase în adăposturile din oraș. Pe de altă parte, primarul Cornel Ionică și-a luat rolul în serios și a făcut tot posibilul să le asigure și el o masă caldă, în fiecare zi.
 Masă caldă pe ger de –17 grade
La finele anului, Înalt Preasfințitul Calinic a reamintit sectorului filantropic al Arhiepiscopiei de Argeș să nu cumva să îi neglijeze pe oamenii sărmani fără adăpost, pentru că s-au anunțat geruri greu de îndurat. Preoții i-au dat ascultare și s-au interesat în fiecare localitate, cu ajutorul asistenților sociali, care sunt nevoile oamenilor aflați în suferință sau fără adăpost.

CITEȘTE ȘI ... TINERI DIN ARGEȘ TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ - AU FURAT DIN 10 MAȘINI

Dacă în alte localități nu s-au izbit decât de cazuri sociale, pentru oamenii fără adăpost din Pitești preoții și preotesele au gătit diferite feluri de mâncare pentru a împărți hrană caldă în adăposturile din oraș.

Cele două adăposturi ale Primăriei Pitești, situate în cartierele Nord și Găvana, au fost luate cu asalt de oamenii străzii în zilele în care temperaturile au coborât cu -10 grade, care, pe lângă masa caldă zilnică, au primit și asistență medicală și au beneficiat și de servicii de igienizare, multora dintre ei fiindu-le schimbate inclusiv hainele.

Pe lângă ajutorul oferit de preoți și preotese, sub coordonarea părintelui consilier Andrei Diaconescu, primarul Ionică a coordonat personal, prin Direcția de Asistență Socială, toate acțiunile pentru ajutorarea oamenilor fără adăpost. „Echipa noastră și-a făcut treaba ca la carte în perioada asta și le-am asigurat și noi o masă caldă pe zi.

De data asta n-a mai trebuit să îi adunăm noi cu Poliția Locală, au venit singuri la adăpost. Supa fierbinte, ceaiul și felul doi au fost asigurate în fiecare zi”, a declarat Cornel Ionică, precizând că în Piteşti nu s-a înregistrat niciun deces în rândul oamenilor străzii din cauza frigului. 

Sursa Saptamanalul Ancheta