Primarul din Davidești - suspendat oficial

UPDATE 1 iulie

Condamnat într-un dosar de corupție, Ion Sandu, edilul comunei Davidești, a fost suspendat din funcția de primar. Ordinul de suspendare a fost semnat în această dimineață.
 

Ion Sandu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar penal. Vorbim despre primarul comunei Davidești, care în urma deciziei Instanței, și-a pierdut mandatul.

CITEȘTE ȘI ... Urșii s-au înmulțit în Argeș! Recomandările salvamontiștilor argeșeni


Acesta era cercetat, din martie 2015, într-un dosar de corupție alături de mai mulți oameni de afaceri şi angajaţi ai primăriei. În total, au fost 9 inculpați. Ieri, Curtea de Apel Pitești a dat soluția definitivă. Doar două persoane au fost condamnate, fiecare la doi ani de închisoare cu suspendare. 


Primarului de la Davidești i s-a încetat procesul penal pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. De asemenea, a fost achitat pentru fapta de neglijenţă în serviciu în formă continuată. A fost însă condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.


Sursa: realitatea.net