Primăria Bascov va avea propria maşină de deszăpezire

După ce anul trecut şi-a mărit parcul auto propriu cu un buldoexcavator, anul acesta administraţia locală a comuni Bascov cumpără o maşină de deszăpezire. De această dată, achiziţia va fi făcută şi cu sprijinul fondurilor europene, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Dealurile Cotmenei” din care comuna Bascov face parte. Licitaţia pentru desemnarea unui operator economic care să livreze o autospecială pentru deszăpezire, utilaj care va intra în dotarea Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Bascov, este în desfăşurare. 


Maşina de deszăpezire trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici tehnice şi să aibă, ca dotări suplimentare, echipament de împrăştiere materiale antiderapante, cu bandă (sărăriţă), destinat pentru răspândirea pe drumurile cu zăpadă sau gheaţă a materialelor antiderapante. Valoarea investiţiei este de 145.564 euro, inclusiv TVA, din care 85.564 euro neeligibili (inclusiv TVA), restul reprezentând finanţare de la Uniunea Europeană, prin AFIR. 


Dacă lucrurile merg bine, iar licitaţia se derulează fără probleme şi fără contestaţii, există premisele ca noul utilaj să-şi intre deja în pâine în această iarnă. Ce-i drept, acest utilaj nu va putea acoperi nevoile întregii comune în ceea ce priveşte operaţiunile de deszăpezire, dat fiind faptul că Bascovul are o reţea vastă de străzi, însă folosirea acestuia va reduce costurile cu acţiunile de deszăpezire, acţiuni pe care administraţia locală era nevoită până acum să le întreprindă numai cu utilaje închiriate sau în baza unui contract cu o firmă privată. 

 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta