Primarul Florea Ene a contestat ordinul de suspendare emis de prefect

La jumătatea lunii ianuarie, primarul comunei Moșoaia, Florea Ene, a fost suspendat din funcție de către prefectul Emilian Dragnea, care a semnat un ordin în acest sens. Această măsură a venit după ce, la începutul lunii decembrie a anului trecut, primarul Florea Ene a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, sentința fiind executorie.

CITEȘTE ȘI ... Prima Casă se modifică: Apar noi criterii pentru cei care îşi doresc credit

Primarul a fost judecat pentru infracțiunea de conflict de interese, fiind acuzat că în cursul anului 2013, pentru câteva luni, şi-a angajat ginerele consilier în cadrul primăriei pe care o conducea. Pe lângă condamnare, primarul mai este obligat să plătească Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș 19.328 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. De asemenea, edilului îi este interzis să mai candideze la o funcție publică timp de cinci ani.

CITEȘTE ȘI ... Licitație ANAF: Mașini la prețuri care pornesc de la 1200 de lei

În vreme ce la Curtea de Apel Piteşti se judecă contestaţia în anulare depusă de avocaţii lui Florea Ene împotriva sentinţei penale, edilul s-a îndreptat şi împotriva Prefecturii, solicitând în instanţă anularea ordinului de suspendare emis de către prefect, primul termen fiind programat în luna martie a acestui an. 

Sursa: saptamanalul ancheta