Profesorul de la Şcoala 3 acuzat de neglijenţă se apără: ”nu am permis copiilor să consume alcool”!

În urmă cu două săptămâni, „Ancheta” aducea în atenţia opiniei publice un nou scandal ce avea în prim plan Şcoala Nr. 3 din Piteşti. De această dată, unul dintre profesori era acuzat de mai mulţi părinţi că le-ar fi lăsat copiii să bea în timpul unei excursii, până la 3 dimineaţa. Încă de la momentul izbucnirii scandalului, profesorul acuzat, Gabriel Matei, şi-a susţinut nevinovăţia, afirmând că ar fi vorba despre presiuni din partea unor părinţi nemulţumiţi de notele primite de copiii lor la geografie, materia pe care acesta o predă.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEȘ! Adăpost de animale în flăcări


Întrucât ecourile acestui scandal sunt departe de a se fi stins, profesorul Gabriel Matei a ţinut să vină cu noi precizări:

„Doresc să clarific anumite aspecte neconforme cu realitatea, aduse la cunoştința redacției de către persoane care nu au ales să-și dezvăluie identitatea și, implicit, să-și asume cu nume și prenume cele relatate redactorilor ziarului «Ancheta». Cu toate că în ultimii ani condițiile de organizare a unei excursii au devenit extrem de stricte (acord al părinților, număr de cadre didactice, aprobarea directorului școlii, documente de la firma de transport și de cazare), afirm în mod categoric că toate excursiile organizate de mine au îndeplinit toate exigențele impuse de regulamentul școlar. Niciodată în cariera mea nu am permis și nu am încurajat consumul de alcool, mai ales că aici vorbim de minori, iar supravegherea am facut-o în mod activ și exigent împreună cu cadrele diactice însoțitoare, în funcție de condițiile oferite de locația în care s-a desfășurat excursia.
Astfel, consider că acuzațiile aduse la adresa mea sunt făcute cu rea-intenție și cu scopul vădit de a mă denigra și a-mi afecta imaginea publică. Cu astfel de manifestări, se încearcă descurajarea organizării de acțiuni extrașcolare, întrucât vor fi din ce în ce mai puține cadre didactice, care să-și asume o astfel de responsabilitate, deși acest lucru este în beneficiul elevilor, oferindu-le posibilitatea să socializeze, să-și cunoască țara, să capete responsabilități în lipsa părinților. Ca urmare, îmi rezerv dreptul ca, după finalizarea unei eventuale anchete, să îmi repar imaginea, inclusiv în instanță, solicitând daune morale tuturor celor pe care îi voi considera vinovați”, a susținut profesorul Gabriel Matei.

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta