Protest la Lisa! 400 de angajați au refuzat să mai muncească! Oamenii nu și-au primit...

Nemultumiti ca si-au primit doar o parte din banii pe care trebuiau sa-i incaseze, angajați ai secției KSK a fabricii SC Sisteme de Producție Cablaje SRL din Pitești, parte a grupului Draxlmaier, au intrerupt astăzi lucrul. Astfel, aproximativ 400 de muncitori au iesit in fata halei de productie inca de la prima ora a diminetii.

 

Reprezentanti ai sindicatului au declarat pentru Sursa ta: "In această dimineață a izbucnit un protest spontan la secția KSK din cauza salariilor mici pe care oamenii le-au incasat pentru luna trecută. Vorbim despre chenzina pentru a doua parte a lunii februarie, care a fost foarte mică.
Este vorba de 500-600 de lei, cat au primit muncitorii lichidare.
Oamenii care trebuiau sa fie la schimbul 1 sunt foarte nemulțumiți și au întrerupt lucrul. Au ieșit la protest în fața pavilionului întreaga secție KSK și câțiva angajați din departamentul de mentenanță, in total aproximativ 400 de oameni. Producția a fost întreruptă în urma protestului. Angajații cer să discute cu liderii firmei. La salariul pe care îl au, de 2400 de lei, din care 1900 reprezintă salariul minim pe economie, la care se adaugă bonusuri, 700 de lei reprezintă avans, restul lichidare. Muncitorii au primit din cat li se cuvenea doar trei sferturi".

Deocamdată nu s-a decis cum va continua protestul, însă muncitorii sunt hotărați sa nu renunțe pana când nu își vor primi drepturile salariale.