AZI: Transportatorii protestează!

În perioada 26-27 aprilie, între orele 09:30-21:00, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) organizează proteste în fața Guvernului. În zilele specificate, transportatorii nu vor efectua curse.

Potrivit Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), protestatarii pot aduce în faţa sediului Guvernului până la 6.000 de maşini - taxiuri, autobuze şi microbuze: „Nu vrem ca România să ajungă pe lista ţărilor cu risc ridicat de a deveni stat eşuat, pentru că cineva are interese să lase libere activităţile nefiscalizate.Noi nu cerem bani de la stat, nu cerem subvenţii şi avantaje, cerem doar să ni se respecte dreptul la a ne desfăşura activitatea fără concurenţă neloială din partea celor care nu respectă prevederile legale, dar care sunt protejaţi în România şi au ajuns să ne depăşească numeric pe noi, cei care respectăm legislaţia în vigoare. Noi nu cerem să cadă guvernul, nu vrem să schimbăm guverne în această ţară, ci să avem un guvern stabil care să înţeleagă pericolul reprezentat de piraţii din Transporturi şi ce ar înseamnă dacă toate firmele de transport şi taximetrie, care actualmente respectă legea, nu ar mai plăti taxe şi impozite la stat. În acest moment, faptul că piraţii din piaţă ne-au depăşit numeric ne aduce în pragul falimentului", se arată într-un comunicat de presă al Confederaţiei, remis marţi MEDIAFAX.

Deși protestul a fost autorizat să se desfășoare miercuri și joi în intervalul orar 09:30-21:00, taximetriștii și transportatorii au început astăzi să își strige nemulțumirile, încă de la ora 07:00.

Conform organizatorilor, la acțiunea de protest din fața Guvernului vor aduce peste 6000 de taxiuri și de microbuze.

Transportatorii cer scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, aşa cum s-a întâmplat în ţările europene, unde statul a vrut să-şi protejeje transportatorii autorizaţi.