Rablele de la Genicom - scoase la vânzare la jumătate de preț

Una dintre primele firme de construcţii care au construit şi au vândut ansambluri rezidenţiale este societatea Genicom, fondată de către Marian Nuşică. Această firmă a intrat în probleme de natură penală după ce a câştigat un contract de lucrări cu CJ Dâmboviţa, pentru construirea unui hangar destinat aeronavelor Hercules. Acestea s-au reflectat şi în situaţia juridică a societăţii, care, în 2013, a intrat în insolvenţă la propria cerere, dosarul său fiind pe rolul Tribunalului Specializat Argeş. La momentul declanşării procedurii, firma lui Nuşică, aşa cum era cunoscut patronul Marian Mihail, datora, numai statului, circa 3,3 milioane lei. Marian Mihail a fost reţinut în 2015 sub acuzaţia de evaziune fiscală, dosar care a fost trimis în judecată, iar acum se află pe rolul Tribunalului Argeş.

Pentru a mai returna din debite, lichidatorul judiciar organizează licitaţii, în fiecare vineri, până la valorificarea completă a bunurilor scoase spre vânzare. Prețurile reprezintă 50% din valoare de evaluare a bunurilor, iar grosul este reprezentat de parcul auto pus la bătaie. Conform anunțului de licitație, sunt scoase la mezat:

# trei Dacia Logan cu prețuri între 7.500 și 7.800 lei. Acestea sunt uzate și au între 211.000 și 280.000 km la bord;

# o Dacia Van, care prezintă uzură la prețul de pornire de 8.600 lei;

# o Dacia 1310 nefuncțională, căreia nu i se poate pune contactul, pentru 1.500 lei;

# o Dacia camionetă căreia nu i se poate pune contactul, scoasă la vânzare cu prețul de 1.200 lei;

# un Mercedes Sprinter 308, care funcționează, dar are multiple urme de uzură și este și cel mai scump, respectiv 18.700 lei.

În „meniul” licitaţiei se mai află şi alte bunuri, precum mobilier de birou, echipamente de construcţii (mai-compactor, încărcător central, nacelă, compresor, aparat sudură etc.), dar şi mobilier, un laptop şi un sistem de supraveghere.