RAMADA şi Rectoratul UPIT - halte pentru cetăţenii din Mioveni şi Ştefăneşti

După tot scandalul generat de desfiinţarea staţiilor de la Bălcescu şi faptul ca mijloacele de transport in comun care vin din Mioveni, Ştefăneşti şi localităţile limitrofe opresc la CNCD, iar cetăţenii, mai ales elevii sunt forţaţi să traverseze zone cu risc ridicat, au apărut primele soluţii: Primăria Piteşti a căutat să ajute cetăţenii din celelalte localităţi, oferind, dincolo de ceea ce prevede strict legea, şi anume o autogară, incă două opriri, o staţie la Ramada şi incă una la Rectoratul Universităţii de stat din Piteşti.

Acestea sunt cele mai bune variante pe care reprezentanţii administraţiei locale le-au identificat ca şi locaţii pentru staţii, fiind cele mai apropiate de centru, care pot fi puse la dispoziţie. Pentru un traseu până in centrul oraşului  este imposibil sa se găseasca variante, deoarece traficul este foarte aglomerat, şi pe de altă parte, sunt multe cartiere din Piteşti care nu au cursă directă către centru.

Staţiile de la Ramada şi de la UPIT sunt propunerile primarului Ionică şi vor fi discutate in şedinţa de consiliu local, insă nu se aşteaptă să apară probleme in acceptarea şi aprobarea acestor soluţii.

Legea prevede că, intr-un oraş, mijloacele de transport in comun din şi spre localităţile limitrofe se face strict intr-o haltă, in autogară. Nicăieri nu se specifică că ar trebui să se asigure staţii intermediare in oraş pentru cei ce vin dinspre alte localităţi. Având in vedere că in Piteşti sunt două autogări, cu acordul Consiliului Judeţean şi al transportatorilor se va alege varianta cea mai bună.

După toate discuţiile din ultimele zile, Piteştiul a incercat să ţină cont de problemele ridicate de cetăţeni, Iar staţiile de la Ramada şi UPIT au fost singurele soluţii legale pe care le-au identificat.

Staţia de la Bălcescu se exclude din cauza numărului mare de plângeri care s-au inregistrat din partea locuitorilor din zonă, precum şi a traficului foarte aglomerat.