Renumită firmă de pază - amendată cu un miliard

Luna octombrie a fost plină pentru inspectorii muncii din judeţul nostru. După ce în ultima perioadă  ITM a desfăşurat mai multe controale care s-au lăsat doar cu câteva sancţiuni, luna trecută a fost una de foc pentru angajatori şi angajaţi. Principalul scop al controalelor întreprinse de către inspectorii ITM este acela de a se asigura că agenţii comerciali din judeţul nostru respectă prevederile legislaţiei în vigoare şi, în principal, dacă angajatorii le întocmesc acte salariaţilor.

CITEȘTE ȘI ... Pedepse cu închisoarea pentru parcagiii ilegali!

Astfel,  în urma controalelor întreprinse de către instituţia de control condusă de Mihai Oprescu, în luna care tocmai s-a încheiat au fost depistate nici mai mult nici mai puţin de 14 firme care aveau angajaţi fără forme legale. Printre firmele sancționate de către inspectorii muncii din județul nostru se numără și cunoscuta firmă de pază și protecție Spartan din Caracal.

CITEȘTE ȘI ... Primarul Râmnicului, Mircia Gutău: „Eu l-am căutat pe domnul Pendiuc”

Astfel, în urma unui control, au fost depistați 6 angajați fără forme legale, sancțiunea dictată de către ITM firmei fiind una record - un miliard de lei. Pe lângă această societate, au mai fost sancționate:
- Drum Work Society - 3 angajați la negru – amendă - 60.000 de lei;
- Onel Construst Industry - 2 angajați la negru - amendă 40.000 de lei;
- II Păun Monica Gabriela - 2 angajați la negru - amendă 40.000 de lei;
- Simcos Decor 2007 - 2 angajați la negru - amendă 40.000 de lei;
- Alex Ely Top Divers - 2 angajați la negru - amendă 30.000 de lei.


Tot în luna octombrie, inspectorii i-au mai depistat cu câte un angajat la negru și i-au sancționat cu câte 20.000 de lei pe următorii agenți comerciali: ByLuca Manea, PFA Cherciu G. Gheorghe, Concret Construct Valcris, Dianthus Market, Elen Total Top Construct, Locator Construcții, Mădălina Love și Monilit.


Sursa: Saptamanalul Ancheta