Respectați măsurile COVID-19? Oamenii legii sunt pe stradă constant

Instituția Prefectului Argeș informează că acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2 continuă. Cetățenii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe măsurile de protecție sanitară: purtarea măștii, distanțarea fizică și păstrarea igienei mâinilor.

CITEȘTE ȘI ... Mâine încep plățile în avans pentru agricultori!

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 1.017 persoane și 147 de societăți comerciale. A fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, unei femei de 30 de ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. 246 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală. 551 de persoane au fost legitimate și 334 de autoturisme verificate, în cadrul acțiunilor punctuale.

CITEȘTE ȘI ... Primul teaser pentru Dacia Spring

Jandarmii argeșeni au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2500 lei, persoanelor care nu au purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale. Pompierii argeșeni au verificat 44 de societăți comerciale și 438 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 31 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise. Reprezentanții ISU Argeș au aplicat o amendă în valoare de 500 lei și avertismente.

CITEȘTE ȘI ... Producția Dacia Sandero se mută integral în Maroc!

Vă amintim că, la linia telefonică TelVerde 0800800165, puteți sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară, iar la linia telefonică TelVerde 0800800358 puteți apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19. De asemenea, la DSP Argeș este disponibil un call center la care argeșenii pot suna dacă doresc să afle informații despre pandemia de coronavirus, dar pot fi și îndrumați sau sfătuiți cu privire la infectarea cu virusul SARS CoV 2. Numărul unic este 021.414.44.48 și poate fi apelat la orice oră, de luni până duminică.