Reţeaua de prostituţie a lui Vader: Investeau mii de euro în „tunarea” prostituatelor de lux

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT Pitești, cu sprijinul ofițerilor din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Argeş, au dat o grea lovitură uneia dintre cele mai mari reţele de prostituţie din România. Gruparea de tip mafiot, cu ramificaţii în mai multe ţări din Europa, fusese înfiinţată chiar în Piteşti în 2011 şi era condusă de Marius Alexandru, cunoscut sub numele de „Vader” sau „Naşul”. La pachet cu celebrul interlop argeşean au fost săltaţi de mascaţi şi trimişi după gratii 30 de membri ai reţelei care a făcut cel puţin 5 milioane de euro din prostituţia de lux.

La începutul săptămânii trecute, Serviciul Teritorial DIICOT Piteşti în cooperare cu autorităţile judiciare din alte cinci state europene - Marea Britanie, Belgia, Elveţia, Cehia şi Germania - au acţionat coordonat pentru destructurarea a patru grupări infracţionale specializate în proxenetism şi spălare de bani. Una dintre cele patru grupări îşi avea cartierul general chiar la Piteşti, de unde interlopul Marius Alexandru, zis Vader, coordona o prosperă afacere cu prostituate de lux. Acesta împreună cu acoliţii săi sunt acuzaţi că plasau tinere la produs în cluburi din Europa.


Fetele erau agăţate de membrii reţelei prin celebra metodă „loverboy”, adică proxeneţii le făceau să se îndrăgostească după care, ca dovadă a iubirii pentru ei, le cereau tinerelor să se prostitueze. Fie cu forţa, fie din naivitate, multe fete au căzut în plasa peştilor lui Vader, săptămâna trecută devenind de notorietate cazul unei profesoare de franceză plasate în clubul Globe din Zurich chiar de către... soţul ei, unul dintre proxeneţi.
Clubul Globe din oraşul elveţian este cunoscut în zonă, inclusiv în ţările vecine, pentru serviciile prestate de fetele de aici, deviza localului fiind „Sex around the world”. Sex-clubul din Zurich este frecventat de numeroşi oameni cu bani - bancheri, șeici, prosperi oameni de afaceri din întreaga lume - dispuşi să cheltuiască o mică avere pentru serviciile sexuale ale tinerelor care „lucrează” aici. Printre fetele care făceau bani din prostituţie la acest club se numărau şi româncele trimise la produs de Vader şi de fostul fotbalist Iulian Dîrnea, de asemenea acuzat de proxenetism, care aveau contacte solide cu cei care coordonează localul elveţian şi care, în virtutea acestei strânse relaţii, plasau cu uşurinţă fetele în sex-clubul din Zurich - ca de altfel şi în alte cluburi selecte din Europa. Iulian Dîrnea se configurase în ultimii ani ca un personaj al lumii mondene cu notorietate la nivel naţional şi internaţional învârtindu-se în cercuri variate şi în compania a numeroase personalităţi publice de la Anda Adam la pugilistul modial Floyd Mayweather Jr. În cazul acestuia din urmă o imagine cu cei doi - proxenetul şi campionul - aflaţi într-un private-jet făcea deliciul media în urmă cu doi ani.

Profituri de 5 milioane euro...


Cercetările în acest caz extrem de complex, instrumentat de procurorul DIICOT Lia Ambruster sub coordonarea procurorului șef Valentin Preoteasa, au durat aproximativ un an şi jumătate şi s-au efectuat pe două paliere: pe de o parte, s-au efectuat cercetări în ţară, pe de altă parte pe teritoriul statelor europene unde anchetatorii aveau informaţii că acţionau proxeneţii. În urma investigaţiilor, procurorii DIICOT au ajuns la concluzia că Vader şi acoliţii săi au obţinut profituri fabuloase din afacerea cu prostituate, existând probe - respectiv înscrisuri privind transferuri bancare - pentru cel puţin 5 milioane de euro. Anchetatorii bănuiesc însă că ar fi vorba de sume mult mai mari, greu de contabilizat, dar care se regăsesc în bunurile de lux aflate în proprietatea proxeneţilor sau a apropiaţilor acestora.

...doar 700 lei declaraţi la Fisc


În vreme ce tinerele trimise la produs trimiteau în ţară bani pentru „iubiţii” lor, aceştia trăiau în cel mai extravagant lux. Verificaţi la Fisc de către poliţiştii de la Crimă Organizată, s-a dovedit că, de-a lungul perioadei în care au făcut peste 5 milioane de euro din businessul cu servicii sexuale contra cost, toţi „peştii” din acest dosar nu au declarat la Finanţe niciun venit, cu excepţia unui singur câştig de vreo 700 de lei la pariuri sportive, undeva prin 2010. Cu toate acestea, proxeneţii îşi duceau viaţa printre bolizi Ferrari şi limuzine Mercedes, vile somptuoase cu piscine apărute peste noapte, în vacanţe în cele mai exotice şi exclusiviste locaţii, în chefuri de fiţe şi nopţi pierdute prin cele mai pretenţioase cazinouri. Vader este cunoscut pentru prietenia sa cu cei mai celebri manelişti, Adi Minune şi Florin Salam numărându-se printre apropiaţii săi. De cealaltă parte, fotbalistul Iulian Dîrnea a făcut mai degrabă carieră în agăţat asistente TV decât în sport, fiind renumit doar pentru relaţiile sale cu aşa-zise „vedete” precum Andreea Tonciu, Mădălina Pamfile sau Roxana Vancea.


Cheltuiau mii de euro ca să-şi „tuneze” fetele


Odată racolate, fetele trebuiau să ajungă la anumite standarde de frumuseţe pentru a fi plasate în reţeaua prostituţiei de lux. Pentru asta, băieții, chiar dacă nu aveau fondurile necesare, se împrumutau mii de euro și începea reconstrucția: implanturi cu silicoane, dinți fațetați la esteticieni dentari, extensii pentru păr, inele de stomac dacă era cazul, injecții cu botox sau colagen. Odată aranjate, fetele erau plasate în cluburi precum Globe din Zurich sau Pacha din Ibiza. De asemenea, alte fete din reţea au fost transportate în Belgia, Cehia şi Marea Britanie unde erau obligate să practice prostituţia în cartierele de tip „red light district.” Indiferent dacă prestau în cluburi de lux, în hoteluri sau în vitrină, tinerele trebuia să merite „investiţiile” făcute în cosmetizarea lor, având o normă de minim 1.000 de euro/zi. Dacă nu o îndeplineau erau ameninţate sau pedepsite fizic de proxeneţi.


O polițistă de la Ordine Publică a fost percheziţionată
Cu ocazia perchezițiilor efectuate de polițiștii de la Crimă Organizată, au fost găsite mai multe arme albe, săbii cu precădere, dar și muniție pentru arme de foc. Din informațiile noastre, se cunoaște despre existența unui pistol pus la motorul unei mașini, automobil care s-ar afla la acest moment în afara țării. Printre cei călcaţi de oamenii legii, a fost percheziționată și o polițistă din cadrul IPJ Argeș, agent de la Ordine Publică, care ar fi fost una dintre apropiatele lui Dîrnea. O zi mai târziu, după descinderile din România, ofițerii englezi percheziționau și ei o rețea din Regat, formată tot din argeșeni, care de asemenea coordonau o afacere cu prostituate în Marea Britanie.

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta