REVOLTĂTOR! Doi procurori şi câţiva poliţişti - bănuiţi de blaturi cu proxeneţii din Câmpulung

Săptămâna trecută, poliţiştii câmpulungeni au reuşit să dea una dintre cele mai puternice lovituri mafiei proxeneţilor din oraş. 23 de suspecţi au ajuns în arest, fiind acuzaţi că, timp de aproape un deceniu, au coordonat de la Câmpulung o reţea de prostituţie cu ramificaţii în mai multe ţări din Europa.

Operaţiunea de succes de săptămâna trecută a scos la iveală, însă, şi alte aspecte de o gravitate extremă. Potrivit surselor noastre, în timpul cercetărilor anchetatorii ar fi descoperit implicarea unor oameni ai legii în protejarea, de-a lungul timpului, a reţelei de proxeneţi de la Câmpulung.

Aceleaşi surse afirmă că ar fi vorba despre doi procurori - unul de la Tribunalul Argeş, altul de la Câmpulung -, dar şi despre nişte poliţişti din zonă. Acesta este de altfel şi motivul pentru care se bănuieşte că toate acţiunile anterioare s-au sfârşit cu rezultate zero, existând suspiciunea - susţinută chiar şi de probe în acest sens - că proxeneţii ar fi fost puşi în gardă de fiecare dată înainte de descinderile oamenilor legii.

Mai mult decât atât, în puţinele cazuri în care, totuşi, „peştii” intrau pe mâna oamenilor legii, aceştia se alegeau cu acuzaţii pentru infracţiuni mult mai uşoare, fără vreo referire la faptele reale, procurorii „cosmetizând” dosarele, în favoarea infractorilor - situaţii pentru care de asemenea se pare că există probe adunate în cursul anchetei finalizate săptămâna trecută.

Sursele noastre vorbesc despre faptul că oamenii legii suspectaţi că s-ar afla pe mână cu proxeneţii se alegeau cu beneficii materiale substanţiale. Ca exemplu, se pare că unul dintre magistraţii implicaţi şi-ar fi deschis un local în Anglia cu fonduri de la un şef al reţelei.

De altfel, de ani de zile presa a semnalat în repetate rânduri existenţa unei relaţii mult prea apropiate între anumiţi procurori şi poliţişti din zonă, pe de o parte, şi mafia proxeneţilor musceleni, pe de altă parte. Cu toate acestea, până acum nu există informaţii potrivit cărora organele abilitate s-ar fi sesizat cu privire la astfel de fapte de corupţie în rândul oamenilor legii din zona Câmpulung. Poate că acum - cu atât mai mult cu cât, potrivit surselor noastre, se pare că există şi probe solide - ar fi momentul ca aceste instituţii să ia măsuri concrete şi să investigheze aceste suspiciuni.

Preşedinta Judecătoriei Câmpulung - victima unei tentative de intimidare

Oamenii legii din Câmpulung care îşi fac totuşi meseria aşa cum cere legea sunt supuşi unor presiuni greu de imaginat, în contextul informaţiilor care încep să iasă la iveală din acest dosar. Într-una din zilele trecute, după arestarea celor 23 de suspecţi de proxenetism, preşedinta Judecătoriei Câmpulung şi-a găsit în una din roţile maşinii personale două cuie de mari dimensiuni, înfipte în cauciuc.