REVOLTĂTOR! Producător argeșean - flituit de marile hypermarketuri!

Drama producătorului argeşean care nu reuşea să obţină pe murele sale un preţ mai mare de 3 lei pe kilogram, cât i s-a oferit, a ajuns în atenţia publicului după ce Irina Toma a postat zilele trecute un mesaj disperat pe contul său de Facebook. 
Irina Toma, un producător autorizat de mure şi zmeură din Mărăcineni, judeţul Argeş, încă mai speră să ajungă cu recoltele sale pe rafturile marilor lanţuri de magazine, după ce „a bătut disperată la toate uşile”. Argeşeanca a tras un semnal de alarmă, atrăgând atenţia asupra modului în care sunt trataţi în realitate producătorii români: fie nici măcar nu sunt băgaţi în seamă de retaileri, fie li se sugerează să apeleze la intermediari, care au toate uşile deschise şi care le oferă preţuri de mizerie, câştigând în schimb profituri colosale.

Irinei Toma i s-a oferit de către un astfel de intermediar 3 lei pe kilogramul de mure. La raft, preţurile ajung şi de 5 ori mai mari!

„Oare al câtelea producător sunt eu, care după ani de muncă, investiţii şi taxe achitate în credinţa statului român, în momentul în care am ajuns să produc fructe proaspete, de o reală calitate, nu pot şi nu mi se permite să-mi vând marfa în niciun mare lanţ de magazine? Am bătut disperată la toate uşile şi am dat atât de tare cu capul în ele, încât am fruntea plină de cucuie şi inima ruptă în mii de bucăţele”, a scris vineri producătorul de mure şi zmeură.

Compania Galaxi Golden Top Star, deţinută de Irina Toma, cu activităţi în comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de circa 20.000 lei, înregistrând un profit net de peste 15.000 lei.

„Eu tot sper la o colaborare şi nu vreau să creez un război mediatic cu supermaketurile. Sunt mică pe piaţă, dar asta nu înseamnă că nu exist. Din peste 50 de mailuri trimise, nu a răspuns niciun retailer. Nu e vorba că nu a răspuns unul. Nu a răspuns niciunul. Nu are rost să spun că e vorba de unul sau altul, că toţi sunt în aceeaşi oală. Eu tot mai speră să colaborez cu unul dintre ei pentru că la anul producţia mea va fi şi mai mare”, a declarat pentru ZF Irina Toma, unicul acţionar al companiei Galaxi Golden Top Star.