România- prima medalie de aur câștigată la Rio!

România- prima medalie de aur câștigată la Rio! Țara noastră este în premieră campioană olimpică în proba de spadă pe echipe. 

Prima medalie de aur câștigată de România la Jocurile Olipmpice de la Rio a fost adusă de echipa feminină de spadă, după ce a învins reprezentativa Chinei. Astfel, România este în premieră campioană olimpică în proba de spadă pe echipe. Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reuşit să bată pentru a doua oară în istorie China (campioană mondială, în 2015 şi olimpică, în 2012) şi au cucerit aurul la Rio, scor 44-38.

CITEȘTE ȘI ... Cupa Budeasa Elite Swimming - concurs de înot în primă ediţie!

La exact 60 de ani de la prima medalie olimpică obţinută de scrima românească (1956), cele patru fete din echipa de spadă au scris istorie în Brazilia. Celor cinci titluri europene şi două titluri mondiale din palmaresul româncelor li s-a adăugat şi cea mai de preţ medalie: aurul olimpic. 15 medalii strânsese România până azi de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice, dintre care trei de aur. Niciuna nu fusese obţinută însă la spadă, în concursul pe echipe.

Sursa: Digi 24