S-au ”cinstit” de Revelion și s-au urcat la volan!

Revelionul 2018 a fost unul cu multă distracție pentru majoritatea argeșenilor.
Pahare închinate în cinstea noului an, veselie și multă distracție au fost ingredientele perfecte pentru a petrece trecerea anului.
Numai că, în unele cazuri, argeșenii au uitat de reguli și s-au urcat la volan, deși starea acestora era puțin veselă.

Polițiștii au fost prompți și nu au trecut cu vederea niciun șofer.
În perioada 30 decembrie - 2 ianuarie 2018, oamenii legii au aplicat 212 de sancțiuni
contravenționale în valoare totală de peste 67.713 lei.
Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 30 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

CITEȘTE ȘI ... Un deținut a mâncat o cutie de Axion!

Numai ieri au fost depistați 6 conducători auto care au călcat pe bec. Patru dintre ei au fost prinși băuți la volan. În Mioveni a fost depistat chiar și un adolescent, în vârstă de 16 ani, care conducea un autoturism, deși nu avea permis, și consumase alcool.
Alte două persoane au fost prinse la volan și li s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Ținânt cont de perioadă, polițiștii argeșeni au verificat și comercializarea de produse pirotehnice.
”În perioada sus-menţionată, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti ai structurilor Economic, Investigaţii Criminale şi Ordine Publică, au acționat pe raza municipiului Piteşti, Curtea de Argeș, Câmpulung și Mioveni şi în mediul rural, pentru verificarea comercianţilor autorizaţi de articole pirotehnice, precum şi pentru depistarea persoanelor care oferă spre vânzare asemenea produse fără respectarea condiţiilor legale. De asemenea, s-a acţionat şi pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit și pentru verificarea modului de organizare a pazei la societățile comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, respectiv 5 conform Legii 126/1995 R, 4 la OUG 28/1999, 1 la Legea 12/1990 şi 1 la Legea 333/2003R, în valoare totală de 45.000 de lei. A fost dispusă şi confiscarea sumei totale de 1.364 de lei, precum şi a cantităţii de aproape 100 de kg produse pirotehnice categoria F1.”

CITEȘTE ȘI ..Vrei o schimbare de look? Aici găsești calitate, profesionalism și super prețuri!

Tot în această perioadă, Inspectoratului de poliție Județean Argeș a acționat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul silvic. Polițiștii au depistat şapte bărbaţi, cu vârste între 17 şi 50 de ani, care au tăiat sau transportat cu atelaje cantitatea totală de 6,787 mc material lemnos de diverse esențe, fără respectarea regimului silvic.
”Ca urmare a celor constatate, cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 15.600 de lei, iar materialul lemnos a fost predat ocolului silvic competent.”