SÂMBĂTĂ – Sărbătoare mare la Golești! Delicii culinare, muzică și voie bună, produse argeșene de top….

SÂMBĂTĂ – Sărbătoare mare la Golești! Delicii culinare, muzică și voie bună, produse argeșene de top….

In acest weekend, sâmbătă - pe 26 august, sunteți așteptați la Golești. De ce? Pentru că, sigur nu vreți să ratați un eveniment de excepție, in aer liber, unde se vor aduna mii de argeșeni și nu numai,  la “Ziua Fiilor și Fiicelor Argeșului și Muscelului”, eveniment ce are loc în cadrul “Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” - ediția a XI-a.

Serbare câmpenească, produse culinare tradiționale, muzică și voie bună...sună bine, nu-i așa? Fasolea cu ciolan, micii, bulzul, cașcavalul sau covrigul de la Lerești – sunt doar câteva din produsele pe care le veți degusta la Golești.

Evenimentul își propune să susțină tradițiile argeșene, românești, și mai ales să încurajeze tinerii să nu piardă moștenirea culturală și dragostea pentru adevăratele valori naționale. In fața publicului  vor fi aduse  recunoașterea și recunoștința tuturor celor care au contribuit la promovarea și dezvoltarea județului Argeș.

Pentru îndeplinirea acestor deziderate, în acest an, Consiliul Județean Argeș a inițiat două proiecte de suflet - “RESPECT PENTRU VALORILE NAȚIONALE” și “FABRICAT ÎN ARGEȘ”.

In cadrul proiectului FABRIAT IN ARGEȘ vor fi aduse, in fața publicului, peste 40 de firme din Argeș, din domeniile cele mai diverse, de la industria auto până la industria alimentară, ce se vor prezenta cu propriile standuri, în parcul Golești.

Prin această inițiativă, conducerea Consiliului Județean Argeș dorește să-și arate sprijinul pentru cei ce susțin economia și dezvoltarea județului și care contribuie inclusiv la dezvoltarea economică a țării sau ale căror produse ajung dincolo de granițele României.

Mai mult, miile de persoane așteptate sâmbătă la Muzeul Golești, o parte dintre ei “Fii și Fiice ale Argeșului și Muscelului, vor avea ocazia să cunoască mai bine și să promoveze, la rândul lor, brandurile și firmele argeșene.

La Muzeul Golești, dorim să aducem recunoaștere brandurilor argeșene, prin intermediul proiectului “Fabricat în Argeș”, eveniment la care participă firmele și companiile care produc în județul nostru și care sunt reprezentative pentru dezvoltarea județului. De asemenea, publicul are prilejul să descopere și produsele tradiționale specific zonei noastre, produse care aduc faimă județului.

Astfel, Consiliul județean Argeș vă invite să descoperiți Argeșul nu doar prin prisma culturii tradiționale și a istoriei, ci și prin intermediul celor care contribuie prin activitatea lor la dezvoltarea economic și social a județului Argeș și a României!

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

Ora 10.00 – 11.00: Primirea invitaților

Ora 11.00 – 11.05: Intonarea imnului național

Ora 11.05 – 11.15: Deschiderea oficială

Ora 11.15 – 12.00: Înmânarea trofeelor firmelor participante

Ora 12.00 – 12.30: Vizitarea standurilor

Ora 12.30 – 15.00: Serbare câmpenească -  Fanfara ARGEȘUL, Orchestra “DOINA ARGEȘULUI” și ansamblul “DORUL”, precum și Gina PAVEL și trupa GETIC.