Săptămâna Mondială a Alăptării! Sfaturi utile!

In perioada 1-7 august are loc Saptamana Mondiala a Alaptarii, organizata la initiativa WABA – World Alliance of Breastfeeding Action, o retea internationala de organisme ce lucreaza impreuna cu OMS si UNICEF pentru promovarea alaptatului la san.

Prima data, saptamana alaptarii a fost celebrata in 1992, in Marea Britanie, Franta, Spania si China. De atunci, saptamana alaptarii este sarbatorita in fiecare an, de pe 1 pe 7 august, in peste 170 de tari, pentru a incuraja alaptarea si pentru a imbunatati starea de sanatate a bebelusilor din toata lumea.

In acest an sloganul evenimentului este “Vorbeste cu mine! – Alaptarea o experienta a timpului, a locului si a comunicării” si are ca scop sublinierea importantei comunicarii si a mijloacelor moderne de transmitere a informatiei pentru educare ca o investitie intr-un viitor sanatos.

CITEȘTE ȘI ... Un ONG ameninţă cu blocarea drumurilor spre Câmpulung

In Romania, 30% dintre mame alapteaza in prima luna si numai 12,6% dintre ele isi mai hranesc copilul la san pana cand acesta implineste 6 luni, conform stirileprotv.ro.

Pentru a incuraja alaptarea, autoritatile romane au modificat criteriile de distributie a laptelui praf.  Astfel, numarul beneficiarilor va scadea la 11.000 anul acesta, de la 40.000 cat a fost in 2010. Din 2011, laptele praf se va acorda mamicilor pe criterii strict medicale si nu sociale, cum a fost pana acum.

Sursa:  stirileprotv.ro.