Situație tensionată la Pediatrie! Medicul Trifan reacționează!

UPDATE: 

Deși pe parcursul zilei nu am reușit să-l contactăm pe domnul doctor Trifan și am expus cazul conform postării pe Facebook a Mădălinei Ionela Badea, într-un final am reușit să luam legătura cu domnul doctor care ne-a explicat cum a stat de fapt situația.
Conform declarațiilor medicului, dacă ar fi fost în pericol de a contacta boala Lyme, fetița ar fi contactat-o imediat de la momentul mușcăturii. Capul, care conține glande salivare, nu mai era atașat de gâtul fetiței în momentul în care tatăl s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie.
În zona tegumentară se afla un fragment al căpușii (fragment de picior). 
Medicul susține că și-a respectat protocolul. Fetița a primit tratament, a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a fi urmărită de un al doilea doctor. Doctorul Trifan consideră că cererea părinților de a scoate restul de căpușă în mod agresiv ar fi reprezentat o manevră excesivă care ar fi stresat mult copilul în momentul respectiv.
Fetița a fost chemată duminică pentru extragerea fragmentului de căpușă, motivul fiind că după câteva zeci de ore pielea respinge obiectele străine, ajutând astfel ca extragerea să se facă mult mai ușor și mai nedureros.

Necazurile se țin lanț de familia Badea.

Mădălina Ionela Badea, mămica care și-a pierdut bebelușul la început acestui an, aduce o nouă acuzație medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Pitești.
Conform postării acesteia de pe rețeaua de socializare, nepoțica sa a fost refuzată de un medic de la Pediatrie, copila prezentând restul unei căpuse, înfiptă în zona gâtului. Se pare că, din povestirile femeii,  micuța însoțită de tatăl ei a fost plimbată de la Spitalul de Pediatrie  la Spitalul de Boli Infecțioase. De aici, medicul i-a recomendat să se întoarcă la Spitalul de Pediatrie pentru a-i fi scos restul de căpusă, iar medicul de la Pediatrie a refuzat categoric, spunând să se întoarcă peste două zile, timp în care să urmeze tratamentul.

Citiți aici povestea:


Nepoțica mea a fost mușcată de o căpușă,și cum este normal tatal a dus-o la Spitalul de Copii Pitești unde surpriza: dr Trifan refuza să scoată capul insectei înfiptă în gâtul micutei!!!!Deși are recomandare scrisa de medicul de la Infecțioase,și medicul respectiv la contactat telefonic pe colegul din Pediatrie a primit același răspuns :NU.Prin urmare micuța a rămas cu insecta înfiptă în gât și trimisa acasă...dacă copilul pățește ceva cine răspunde?????Familia va depune plângere la Colegiul Medicilor,sprijinită de medicul de la infectioase!!

Părinții fetiței amenință că vor sesiza Colegiul Medicilor în acest caz.

Reamintim că în data de 3 martie, Denis Ștefan s-a născut la Maternitatea Spitalului Judeţean Argeş şi a primit nota 9 când a venit pe lume, cea mai mare care se poate acorda la o naştere prin cezariană. A stat foarte puţin la pieptul mamei, pentru că ea era extenuată după operație. Două zile mai târziu, Denis a plecat printre îngeri, trupul său firav fiind răpus de pneumonie, la numai 40 de ore de la naştere. Copleşiţi de durere, părinţii îşi caută acum dreptatea, acuzând personalul de la Neonatologie că, din cauza neglijenţei şi a mizeriei, le-a îmbolnăvit şi ucis copilul.