Scăpăm de ger? Cum va fi vremea în următoarea perioadă

În următoarele două săptămâni, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este destul de ridicată, în aproape tot intervalul, în cele mai multe zone din România, anunţă meteorologii.
Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo în perioada 9-22 ianuarie 2017, în fiecare regiune din ţară.

La munte

Valorile termice vor crește până în ziua de 13 ianuarie, apoi nu se vor modifica semnificativ. Va fi ger în majoritatea nopților, dar și pe parcursul primelor trei zile. În prima săptămână vor fi valori maxime cuprinse în medie între -18 și -2 grade și minime între -22...-8 grade.

În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și -5 grade și minime în jur de -11 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.

MUNTENIA

Doar în după-amiaza zilelor de 13 și 14 ianuarie și în dimineața zilei de 14 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel ce ar fi normal la aceste date. În restul timpului, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit.

În prima săptămână, valorile diurne vor fi în creștere, până în ultima zi, când vor marca o scădere, iar cele nocturne vor scădea la începutul și sfârșitul intervalului, iar în rest vor crește. În medie, pe regiune, se vor înregistra maxime între -12 și 2 grade și minime între -20 și -3 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi relativ staționară și, în medie, maximele se vor încadra -4 și -2 grade, iar minimele între -11 și -7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioadele 10-12 ianuarie, 13-15 și 16-19 ianuarie.

Restul regiunilor aici

Sursa Stiripesurse.ro