Schimbări de amploare la PENSII 2018!

Un proiect PSD prevede ca stagiul de cotizare să fie redus de la 35 la 20 ani pentru mai multe categorii de pensionari. Proiectul va intra şi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.
Este vorba despre un proiect de lege al PSD prin care se modifică Legea pensiilor şi care a primit un raport favorabil la Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor. Proiectul prevede reducerea stadiului de cotizare la 20 de ani atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, care au lucrat şi fac parte din grupele I şi II de muncă.

De această facilitate vor putea să beneficieze cei care au lucrat în condiţii grele, precum minerii sau cei care au lucrat în domeniul construcţiilor. Proiectul va intra în dezbatere în plenul Camerei Deputaţilor, iar joi urmează să primească vot final, apoi va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.  

 

Veşti bune şi pentru pensionari, dar şi pentru salariaţi. În primul rând, e vorba despre majorarea punctului de pensie cu 10 la sută, de la o mie de lei la 1.110 de lei.  Aşa cum a anunţat săptămâna trecută şi premierul Viorica Dăncilă, şi pensia minimă garantată creşte de la 1 iulie cu 20 la sută, de la 520 la 640 de lei. În jur de cinci milioane de pensionari sunt vizaţi de această măsură. De altfel, potrivit datelor de la Casa Naţională de Pensii Publice, dacă ne raportăm la numărul de vârstnici, pensia medie în România este de puţin peste o mie de lei.

Tot de la 1 iunie cresc şi prestaţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi. În programul de guvernare 2018-2020 este prevăzut ca punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei în 2020. Şi avem veşti bune şi pentru salariaţi. Venitul minim va creşte anual cu 100 de lei. Iar pentru cei cu studii superioare se va introduce un salariu minim special. 

Sursa: A1.ro