Schimbări la înmatricularea autoturismelor!

Conform noii legislații propuse de Ministerul Afacerilor Interne, se va impune obligativitatea transcrierii dreptului de proprietate, într-o perioadă de 90 de zile, pentru cei care achiziţionează autoturisme de la alţi proprietari. În cazul nerespectării acestui termen sancțiunea care se impune este suspendarea înmatriculării. 

"Până acum vânzătorul nu avea nicio posibilitate să-l oblige pe cumpărător să înregistreze autoturismul. Proiectul de ordonanţă pe care vi l-am prezentat obligă noul proprietar ca, în termen de 90 de zile, să efectueze transmiterea dreptului de proprietate. Încălcarea acestei prevederi va atrage suspendarea înmatriculării vehiculului, dar şi sancţionarea utilizatorilor care vor circula pe perioada suspendării", a afirmat Silviu Arsenescu, în cadrul dezbaterii publice privind proiectul Ordonanţei pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 referitor la circulaţia pe drumurile publice.

Suspendarea înmatriculării vehiculului se va impune şi în cazul autovehiculelor care fie au inspecţia periodică expirată, fie nu corespund din punct de vedere tehnic.