Se caută ambalatori și șoferi de autobuz- Salarii de peste 1000 de euro!

Chiar dacă lunar Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă le pune la dispoziţie oamenilor mii de locuri de muncă, la acest moment numărul şomerilor indemnizaţi tot sare de 2.000, în vreme ce numărul total al argeşenilor fără un loc de muncă depăşeşte 12.000 conform ultimelor statistici. Pentru a veni în sprijinul celor nemulţumiţi de ofertele existente pe piaţa forţei de muncă din judeţ, AJOFM le oferă şomerilor şi varianta joburilor în afara graniţelor ţării.
În prezent, pe lista locurilor de muncă pentru care pot aplica argeşenii, prin departamentul Eures, se regăsesc joburi în toate colţurile Europei. Cele mai multe posturi puse la bătaie sunt oferite de o firmă spaniolă, Cooperativa del Camp „Sant Gaieta”, SCCL din localitatea Aitona. Firma iberică angajează 200 de muncitori necalificaţi pentru ambalat fructe şi verdeţuri. Cei interesaţi pot avea sau nu experienţă în agricultură, iar cunoaşterea limbii spaniole nu este obligatorie. Angajatorul precizează că programul este de 8 ore pe zi în două schimburi, salariul fiind cuprins între 900 şi 1.200 de euro, iar contractul fiind pe o perioadă determinată de 4 luni, începând 1 iunie. Angajatorul mai oferă cazare contra cost, pentru aproximativ 5 euro/zi (se plătesc doar zilele lucrătoare), transportul şi masa nefiind incluse.


O altă ofertă consistentă vine din Malta, acolo unde firma Malta Public Transport Services din localitatea Hal Qormi caută să angajeze nu mai puţin de 300 de şoferi de autobuz. Cei interesaţi trebuie să deţină permis de conducere categoria B şi D, să fie persoane capabile să numere şi să încaseze banii, să fie persoane cu abilităţi bune de comunicare, inclusiv de ascultare şi vorbire, să fie orientate către client, punctuale şi bine îngrijite, dar şi să cunoască limba engleză înţeles şi vorbit. Angajatorul oferă un salariu de 6,50 euro/oră, iar angajaţii pot beneficia de un bonus de performanţă de 600 euro/lună, dacă se lucrează de sărbători legale acestea fiind plătite dublu, iar schimburile de noapte fiind plătite suplimentar. Perioada pe care se face angajarea este nedeterminată, cu o perioadă de probă de 6 luni, timp de lucru 40 sau 48 de ore/săptămână. Totodată, angajatorul mai oferă decontarea cheltuielilor cu avionul după 6 luni lucrate, asigurări de sănătate, transport public gratuit pentru angajaţi şi membrii familiei, precum şi concediu anual în funcţie de perioada lucrată.  

Sursa: Săptămânalul Ancheta