Se schimbă programa de liceu! Materii NOI pentru elevi

Ministerul Educației vrea să introducă mai multe programe la alegere pentru liceeni. Astfel, au fost propuse trei variante de programă și materii opționale noi: Inventică, Fotografie digitală sau arheologie.

Totodată, cele trei variante propuse nu schimbă nimic la materiile-cheie. Ministerul Educaţiei pune însă mai mult accent pe disciplinele opţionale impuse de şcoală.

Specialiștii în educație cred însă că aceste modificări nu vor ajuta elevii. Daniela Vişoianu - preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie: „E o propunere de plan-cadru orientată către catedrele profesorilor". 
Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Părinţilor: „Nu sunt sigur că vom avea o transparenţă la nivel de curriculum la decizia şcolii."

Potrivit Digi 24, disciplinele vor fi lăsate la alegerea directorilor de şcoli. Se pune însă problema cine o să predea aşa ceva. Părinţii se tem că elevilor li se vor servi lecţii doar ca să asigure un post amicilor profesorilor.

Elevii, părinţii şi profesorii îşi pot spune părerea despre propunerile de schimbare a programei şcolare până pe 26 ianuarie pe site-ul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.