Gabriel Biriş a demisionat din funcţia de secretar de stat

Gabriel Biriş a demisionat din funcţia de secretar de stat. Biriș și-a depus demisia fară ca aceasta să îi fie cerută.

Gabriel Biriș a demisionat joi din funcția de secretar de stat și coordonator al Departamentului de Legislație Fiscal din Ministerul Finanțelor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. Demisia lui Gabriel Biriș are legatură cu scandalul privind modificarea Codului Fiscal, după ce un proiect de ordonanță neasumat de ministrul Finanțelor a ajuns în presă. "Și-a dat seama că și-a depășit mandatul acordat de premier în ceea ce privește debirocratizarea sistemului fiscal și și-a depus demisia la Cancelaria primului ministru", a precizat Liviu Iolu.
Liviu Iolu a mai precizat că Biriș și-a depus demisia fară ca aceasta să îi fie cerută.
Profit.ro a scris în premieră, marți seara, despre un proiect de ordonanță de modificare a Codului Fiscal care ar fi prevăzut majorarea de la 10,5% la 21,7% a contribuțiilor de asigurări sociale (CAS) ale angajatului, iar pentru sănătate (CASS) o creștere de la 5,5% la 8,9%.

CITEȘTE ȘI ... Ministrul Sănătății: Modificarea legii antifumat, atentat împotriva sănătății!

Potrivit proiectului, contribuțiile ar fi urmat să fie plătite doar de angajați, ceea ce ar fi avut un impact negativ asupra salariilor nete, iar în proiect se prevede ca angajatorii - inclusiv cei privați - să fie obligați să mărească salariul brut.

Proiectul, inițiat de Ministerul Finanțelor, ar fi intrat în circuitul de avizare și de discuții cu mediul de afaceri, a mai scris Profit.ro, nefiind însă asumat sau respins oficial de Ministerul Finanțelor.

Sursa: hotnews.ro