Situaţia drumurilor din Argeş - Discutată la Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură!

Situaţia drumurilor din Argeş - Discutată la Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură!

Pe pagina sa de Facebook, Ionuţ Moşteanu, reprezentant al Argeşului în Parlament, a prezentat un scurt rezumat după susţinerea amendamentelor în Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, dar şi ce poziţii au luat parlamentarii din Argeş la întânire.

Printre ideile principale, Ionuţ Moşteanu a prezentat următoarele:

,,PSD a respins unul câte unul TOATE cele 159 de amendamente (inclusiv pe cele depuse de membri PSD).
- Argeşeanul Mircea Drăghici a avut o intervenţie politică la început şi a zis că o să fie bine cu proiectele din Argeş că a vorbit el cu ministrul; şi a plecat.
- Cătălin Rădulescu nu a fost deloc. Cristina Stocheci (senator PSD Argeş) a stat puţin şi a plecat.
- când mi-a venit rândul să susţin amendamentele, PSD a votat în bloc împotrivă.

Legat de DN 67B - şeful CNAIR a anunţat că vor rezilia contractul (proiectul are contract semnat din 2014 dar nu a avut finanţare) şi vor relicita pe loturi mai mici.

Legat de 73C - Câmpulung - Curtea de Argeş - nu e prins în masterplan şi "vor vedea dacă pot să aloce ceva".

Ministerul Transporturilor a venit în sfârşit si cu sumele prinse în bugetul pe 2017 pentru studiile de fezabilitate care ne interesează:
- Piteşti - Sibiu - 21,42 mil Euro
- Piteşti - Craiova - 18,76 mil Euro
- Transfăgărăşan - 1,43 mil Euro

Săptamana viitoare voi trimite o interpelare in care sa cer calendarul de implementare pentru toate proiectele din Arges.

Si ca o observatie generala - Ministerul Transporturilor a primit foarte multi bani. Problema e ca vor sa deruleze proiectele cu aceiasi oameni care si-au aratat limitele pana acum. Nu au nici o sansa daca nu demareaza URGENT schimbari sistemice majore in minister si in companiile responsabile de investitiile mari in infrastructura.,, a scris Ionuţ Moşteanu pe pagina sa de Facebook.