ŞOC! NISA- ATENTAT TERORIST DE ZIUA NAŢIONALĂ A FRANŢEI

Autorul masacrului a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Boisvert de presa franceză. El este un franco-tunisian în vârstă de 31 de ani, cu un cazier important ce include fapte armate, violenţe conjugale şi ameninţări. El a fost reţinut pentru una dintre infracţiuni în urmă cu cel puţin o lună şi a fost plasat sub control judiciar, potrivit AFP.

Pe de altă parte,Le Figaro afirmă că a fost arestat în martie. El nu era, însă, în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de extremism.

Bărbatul are un copil de trei ani, este şofer de camion de profesie, iar apropiaţii săi sunt audiaţi de autorităţi, relatează Nice-Matin.

Bărbatul a fost identificat datorită amprentelor digitale şi a permisului de conducere a fost găsit în camion. Anchetatorii au mai recuperat din vehicul şi un card bancar, dar şi un telefon mobil.

 

ACTUALIZARE!

Numărul morților din carnagiul din Franța a crescut. 84 de morți și 18 răniți în stare foarte gravă. Doi români răniți în atentat!

 

INCREDIBIL!
"Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artifici,i cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30" (23.30, ora României),a informat cotidianul Nice Matin pe site-ul său, citat de Le Figaro.

"Oamenii fug, este panică. Camionul a urcat pe Promenades des Anglais și a izbit toată lumea", a explicat jurnalistul publicației Nice Matin

 A fost un adevărat macel, camionul a intrat direct in mulţimea de oameni, cu o viteza de 60-70 km/h, si a mers in zig-zag peste 1 km. Lumea este in stare de soc, toţi sunt ingroziţi şi dezorientaţi, taximetriştii s-au mobilizat şi transportă gratuit oamenii la spitale sau cat mai departe de locul incidentului.

Prefectura departamentului Alpes-Martimes a vorbit despre un atentat şi le-a cerut locuitorilor să rămână la domiciliu.

VIDEO... Sursa YoutubePreşedintele francez, François Hollande, care se afla la Avignon (sud-est), se întoarce la Paris, unde va merge direct la celula de criză înfiinţată la Ministerul de Interne în noaptea de joi spre vineri, a făcut cunoscut Palatul Elysee, potrivit AFP.

      

"Preşedintele a discutat cu (premierul) Manuel Valls şi cu (ministrul de interne) Bernard Cazeneuve. Revine la Paris şi va merge direct la celula de criză", la Ministerul de Interne, a precizat sursa citată.
Numărul morților ar fi ajuns la peste 73, iar răniți sunt peste 100. Ocupații camionului au deschis focul asupra mulțimii înainte ca șoferul să fie împușcat de forțele de ordine. Un eventual complice ar fi reușit să fugă, scrie Le Parisien.  Şoferul camionului a fost împușcat de poliție.