ŞOCANT! Cultură imensă de cannabis chiar în curtea lor!

 

În cursul zilei de astăzi,  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Vâlcea au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în  săvârşirea  infracţiunii de trafic de droguri de risc.
 
     În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna mai  2016 suspectul T.M.A  a constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior mai multe persoane şi care a avut scop cultivarea,supravegherea și îngrijirea unei plantaţii de cannabis.
 
    În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că înființarea culturii a avut loc într-un solar  amplasat în curtea unui imobil achiziționat de către liderul grupului infracţional, situat pe raza comunei  Nicolae Bălcescu, într-o zonă izolată, fiind monitorizată în permanenţă  de către doi membri ai grupului infracţional organizat ce locuiau într-o rulotă campată în curtea respectivă.
 
Cu ocazia  perchezițiilor domiciliare au fost identificate, printre altele, circa 256 plante de cannabis. Valoarea aproximativă a cantității de substanță interzisă ce urma să fie produsă de plantația depistată este de minim  100.000 euro.
 
Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul  ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti. Suportul de specialitate  a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale.