Şofer să fii, noroc să ai şi salariu de peste 3.000 de lei

Ce facultate? Ce doctorate? Cu studii medii reuşeşti să ai un salariu, pe cartea de muncă, de circa 1.000 euro. La fel mai regăsim pe statul de plată şi personal de la curăţenie, care are în responsabilitate doar mopul şi substanţele de spălat, care stă la fel de bine pe salariu, fără dureri de cap. Asta se poate întâmpla numai la stat, pentru că, la privat, când se munceşte fiecare ban, grila de salarizare nu este atât de permisivă. Iată ce lefuri câştigă şoferii mai marilor din instituţiile publice, şefii acestora fiind, la rândul lor, remuneraţi cu venituri lunare brute ce sar, în unele cazuri, şi de 10.000 lei. 

CITEȘTE ȘI ... I s-a făcut rău la locul de muncă! A murit după câteva ore


De prin instituţiile deconcentrate, cu cel mai mare salariu de bază figurează şoferul de la Direcţia de Sănătate Publică, care are 3.780 lei, bani la care se mai adaugă şi un  spor pentru condiţii periculoase (?!), cuprins între 189 şi 567 lei. Administraţia Bazinală Argeş Vedea are pe statul de plată 10 şoferi, cu salarii cuprinse între 1.900 şi 3.914 lei. Şi îngrijitorii au lefuri similare la ABAAV, cu un minim de 3.033 şi un maxim de 3.914 lei. 


Personalul care conduce maşinile de serviciu ale primarului Piteştiului şi ale viceprimarilor intră în topul celor mai bine plătiţi, cu 3.680 lei brut. Şoferii ce deservesc Consiliul Judeţean Argeş sunt remuneraţi, conform listei veniturilor dată publicităţii în martie 2018, cu 3.515 lei lunar, brut. La Finanţe, un şofer are salariul de circa 3.000 lei brut. Şoferul Prefecturii ia doar 2.834 lei, la fel ca şi cel de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. 

CITEȘTE ȘI ... UPDATE! Accident provocat de o șoferiță! A intrat cu mașina în gard


Acestora le dau clasă însă conducătorii auto de la o primărie de comună. Cei trei şoferi ai Primăriei Bascov se pot lăuda cu lefuri cuprinse între 4.275 lei şi 4.655 lei, în timp ce doamna de la curăţenie are, la rândul său, tot 4.655 lei. Mioveni, în schimb, a cărui administraţie locală se poate lăuda cu un buget uriaş, a stabilit pentru şoferii instituţiei un salariu brut de 3.244 lei, ceea ce nu este deloc puţin. Şi şoferii de la Ştefăneşti câştigă peste 3.000 lei, brut, însă aceştia lucrează pe utilajele ADP, nu pe maşina de serviciu a Primăriei. 


În acest context, mulţi dintre dascăli se pot simţi umiliţi, pentru că, deşi au o activitate mai solicitantă şi de o înaltă responsabilitate, nu îşi văd aceste sume pe cartea de muncă.
 

Sursa: saptamanalul ancheta