Soluția urșilor de la Cetatea Poenari: „Există o soluţie: vânătoarea”

Scandalul urşilor de la Cetatea Poenari ia amploare.
Autoritățile au montat în zonă o cușcă în care vor să captureze ursoaica şi cei trei pui care au speriat turiştii.
Potrivit Agenţiei Judeţene pentru protecţia Mediului, în zona Arefu există 40 de urși, cu 15 mai mult decât efectivul optim. O situaţie care face inutilă relocarea, fiindcă, spun specialiştii, în spatiul lasat liber vor veni alţi urşi.

CITEȘTE ȘI ... REVOLTĂTOR! Carne, brânză și lapte-confiscate în Piața Ceair


Autoritățile din Argeș iau în calcul pe lângă mutarea urşilor în alte zone ale ţării unde numărul lor e mai mic, şi soluţia împuşcării unora dintre urşi.
Atât Garda Forestieră de Mediu Ploieşti, cât şi hotelierii din zonă avansaseră deja ideea organizării de vânători pentru optimizarea efectivelor de urşi.


Conform Adevarul.ro: ”Cetatea Poenari, coordonată de Muzeul Judeţean e victimă, pentru că am blocat accesul turiştilor, pentru că ratăm multe oportunităţi. Sper ca subordonatele coordonate de Instituţia Prefectului să-şi facă treaba. Relocarea, în opinia mea, nu rezolvă problema (...) Este cumplit, ştiind că am un excedent de animale, să cer binecuvântarea unui ministru care emite un ordin după două trei-săptămâni, în contextul în care eu sunt blocat ca activitate. Cred că este foarte normal ca Instituţia Prefectului, având deconcentratele abilitate - silvicul, sanitar-veterinarul şi altele - să ia deciziile înţelepte, legale care ar normaliza situaţia” a declarat Dan Manu, preşedintele Consiuliului Judeţean Argeş.

Președintele CJ Argeș critică acestă măsură, a relocării, dar și modalitatea prin care se procedează la prinderea urşilor.
În plus, oficialii CJ Argeş cere redeschiderea Cetăţii Poenari chiar înainte de relocarea ursoaicei şi a celor patru pui.
Autorităţile din argeş spun că dispunerea mutării sălbăticiunilor în arealele cu deficit ar trebui să se poată face şi fără acordul autorităţilor din respectivele zone.

Sursa:Adevarul.ro