Sorin Grindeanu apreciază protestele din ultimele zile

Sorin Grindeanu apreciază protestele din ultimele zile: „Foarte multă creativitate”!

În discursul său împotriva moțiunii de cenzură - inițiată de USR și PNL, premierul Sorin Grindeanu a remarcat și protestele din România față de adoptarea Ordonanței 13. Acesta a afirmat că apreciază criticile care au în spate argumente și că a văzut ”foarte multă creativitate”.

Câteva seri la rând am stat și am urmărit protestele, fiind în sediul Guvernului. Cred că românii care au ieșit în stradă au tot dreptul să își strige nemulțumirea. Dați-mi voie să-mi exprim public aprecierea și modul impecabil în care jandarmii români și-au făcut datoria”, a spus premierul.

Am văzut în aceste zile foarte multă creativitate, atât pe pancarte, atât în lozincile scandate cât și pe Facebook. Am avut ocazia să citesc foarte multe comentarii și mesaje, unele au fost de susținere altele, evident negative. Voi aprecia întotdeauna orice critică, dacă are în spate argumente, dar nu voi accepta ura revărsată asupra familiei și a copiilor. Oamenii politici au datoria să armonizeze opiniile venite din partea societății și să le aducă la un numitor comun. De aceea mă așteptam ca ieri discursul președintelui Iohannis să meargă în aceeași direcție. Avem părinți, soții și copii care au ajusn să-și arunce cuvinte grele. Am auzit pe cineva spunând că părinții sunt la protest la Cotroceni, iar copiii la Palatul Victoria. Nu pot accepta că există două Românii. Acest lucru nu este normal”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Premierul adăugat că a înțelegând nemulțumirea protestatarilor, a abrogat ordonanța 13. „Nu voi mai accepta nicio inițiativă de acest gen în Guvern”, a mai spus el.

sursa: digi24.ro