RALIUL ARGEȘULUI – Etapa I din campionatul național de raliuri dunlop

După o pauză de mai mulți ani, Raliul Argeșului revine în calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop și va deschide sezonul 2019. Ultima data defasurat a fost in anul 2011 atunci cand conta ca si etapa a patra din campionat, insa din anumite motive aceasta etapa a fost anulata. Celebra proba de pe Transfagarasan va reveni in campionat odata cu Raliul Argesului 2019, iar organizatorii spera sa aduca un numar mare de concurenti la debutul sezonului competitional 2019, dar si foarte multi spectatori. Evenimentul se va desfășura pe asfalt în perioada 2-4 mai.

”Ne doream de multa vreme ca raliurile sa revina in partea sudica a tarii si in judetul Arges, zona care nu a mai avut parte de astfel de competitii din 2010. Probele speciale de pe Transfagarasan au fost foarte apreciate in trecut de catre fani si concurenti, fiind cunoscute pentru faptul ca sunt tehnice si spectaculoase. Nu putem decat sa ne bucuram ca vom concura in fata propriilor fani, mai ales ca Pitestiul va gazdui o superspeciala care va atrage un numar mare de persoane. Din dorinta de a aduce motorsportul din nou in aceasta zona a tarii dupa aproape 10 ani de pauza, DTO Rally Team a decis sa se implice in organizarea Raliului Argesului si sunt sigur ca vom reusi sa ne ridicam la nivelul asteptarilor si sa cream un eveniment care va deveni traditie.”, a declarat Vali Porcisteanu.

CITEȘTE ȘI ... (video) UPDATE: A fost prins și al treilea hoț

Conform site-ului Rallymax.ro, raliul Argesului Catena – Powered by Peugeot se va desfasura pe durata a doua zile de concurs, avand incluse sectiuni competitive pe Transfagarasan si in zona localitatii Curtea de Arges, in timp ce parcul de service va fi amplasat in centrul Pitestiului, in zona Primariei. Fanii argeseni, cunoscuti pentru entuziasmul cu care urmaresc in numar mare competitiile auto, vor avea parte de un start festiv pe masura in capitala judetului, dar si de o superspeciala pe care show-ul va fi garantat.
Prima zi a raliului va programa o proba in preajma orasului Curtea de Arges, dar si o superspeciala care va atrage, cu siguranta, fanii de spectacol. Organizata in zona stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitesti, proba spectacol va fi formata din mai multe parcurgeri ale aceluiasi traseu de concurs, pe care echipajele vor concura „in urmarire”, intr-un total de peste 6 kilometri cronometrati. Ziua secunda a raliului va purta echipajele pe ambele sensuri ale Transfagarasanului, atat in urcare cat si in coborare, acolo unde virajele se inlantuie pe zeci de kilometri, din zona barajului Vidraru pana la altitudini mari in munti.