SRI racolează elevi în liceele din Pitești

Specialiștii SRI caută elevi cu abilități pentru a deveni ofițeri de informații, liceeniilor din orașul reședință de județ fiindu-le făcute prezentări despre latura realistă a acestei profesii în cadrul unei ample campanii desfășurate la nivelul Serviciului Român de Informații.


La începutul acestei luni, ofițerii SRI din cadrul Agenției Pitești au intensificat campania de informare derulată în liceele din oraș având ca obiectiv atragerea elevilor către munca specifică acestui domeniu. Nu sunt vizați însă orice elevi, ci numai liceenii care dau dovadă de caractere puternice și valori solide. Sesiunile de prezentare a ofertelor SRI au durat câte 50 de minute în fiecare unitate școlară din Pitești, fiind călcate până în prezent Colegiile „Zinca”, „Brătianu” și „Odobescu”.

Ofițerii SRI au prezentat o imagine cât mai clară a serviciului care se ocupă cu securitatea țării, iar tinerii interesați de o carieră în structurile SRI au primit la rândul lor detaliile suplimentare pe care le-au solicitat. Specialiștii în recrutare au încercat, de asemenea, să demonteze imaginea lucrată de controversele mass-media, de regizori sau de scriitori. Programul „SRI în 50 de minute” a debutat în anul 2013 şi se adresează în special liceenilor aflaţi în clasele a XI-a şi a XII-a. La prezentări au putut participa în egală măsuri și cadrele didactice alături de liceenii dornici să urmeze o carieră în SRI.


Sursa: Săptămânalul Ancheta