Steagurile româneşti au ajuns în toată lumea - Sunt cusute de o argeșeancă

Steagurile româneşti cusute de o argeşeancă în atelierul său de acasă ajung în toată lumea. Tricolorul meşterului popular este în America, Bangladesh sau Canada. Iar în an Centenar, a personalizat drapelul. Şi are un mesaj pentru toţi românii: să creadă în puterea ţării noastre şi a tricolorului românesc! 

Doamna tricolor, aşa cum este cunoscută în comuna Coşeşti şi în împrejurimi, coase din plăcere de când se ştie. A făcut ii, apoi mărgele, iar în urmă cu 17 ani a renunţat la meseria sa de ghid turistic şi a început să facă steaguri. La un moment dat, autoritățile locale i-au cerut ajutorul: să promoveze drapelul României.

 

 

Veronica Eşanu, meşter popular: Dacă nu-ţi iubeşti ţara când te apuci să faci ceva, nu iese nimic!

Pasiunea a moștenit-o de mic copil de la mama şi bunica ei. Ar vrea să o transmită mai departe şi chiar reuşeşte. În fiecare an, de 1 Decembrie, elevii şcolii din Coşeşti o vizitează şi sunt interesaţi să înveţe de la Doamna Tricolor.

Români din ţară, dar şi cei stabiliţi peste hotare, îi poartă tricolorul cu mândrie. Chiar de curând, un jurnalist stabilit în Australia a rugat-o să îi facă steaguri pe care le-a dus până în Bangladesh. Ba chiar a realizat un film de promovare a Centenarului, pe care l-a distribuit în toată lumea.  Femeia crede în patria ei. De-a lungul vremii, s-a luptat cu cei care vând obiecte de artizanat false sau venite din import. Spune că e important ca noi, românii, să ne implicăm şi să ne apărăm moştenirea.

Primește comenzi din toată lumea. Și face drapeluri pentru toate instituțiile importante. Mai mult, argeşeanca vrea să amenajeze un mic muzeu în curtea casei sale, doar cu lucruri autentice românești.
 

Sursa:observator.tv