STEM KIDS JUPITER PITEŞTI a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Robotică din Thailanda

Olimpiada de Robotică WRO 2018 a fost găzduită de Thailanda, la start înscriindu-se 3.000 de participanţi, respectiv 486 de echipe din 63 de ţări. Pe locul al II-lea, la categoria Open Junior, s-a clasat echipa Microbots Inc din Galaţi. Pentru a doua oară consecutiv, a fost prezentă şi o echipa a clubului STEM KIDS din Piteşti,  care a reprezentat România la categoria Regular Under 12 (copii sub 12 ani).

STEM KIDS JUPITER Piteşti a reuşit să îşi îmbunătăţească performanţa, comparativ cu anul trecut, în Costa Rica, şi a încheiat competiţia cu o clasare mai bună, respectiv, locul 59 din 104 echipe, cu o reuşită de maxim de puncte la proba din ultima zi de consurs. Cei 3 copii membri componenţi ai echipei STEM KIDS JUPITER Piteşti au fost: Andra Stan – elevă în clasa a VI-a a Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, David Șerban – elev în clasa a III-a al Școlii Gimnaziale „Marin Preda” şi Matei Dumitricӑ – elev în clasa a III-a al Școlii Gimnaziale „Ion Pillat”.

Echipa a fost condusă şi îndrumată de catre antrenorul Emanuel Şerban, un tânăr plin de entuziasm şi energie. El este unul dintre specialiştii IT ai DRÄXLMAIER GROUP România şi fondatorul unui club de robotică din Piteşti, care şi-a propus să promoveze tinerii în domeniul roboticii educaţionale, prin participarea la competiţiile naţionale şi internaţionale. Este de menţionat că participarea la aceste competiţii se face exclusiv prin eforturile părinţilor sau ale unor sponsori din domeniul privat, suportul din partea instituţiilor statului lipsind cu desăvârşire.

„Sper să beneficiem în continuare de sprijinul sponsorilor şi, mai ales, al firmelor din industria auto din zona Argeşului. Cred că este important pentru aceste firme să ştie că vor putea avea, peste câţiva ani, specialişti în robotică şi aici la noi, în zona Argeşului, care vor fi capabili să construiască şi să programeze roboţi. Aceşti roboţi nu numai că vor mări capacităţile de producţie, dar vor îmbunătăţi şi precizia şi calitatea produselor. Fiecare firmă importantă din domeniul industriei auto, din zona Argeşului, ar trebui să aibă un departament propriu dedicat automatizărilor şi construirii de roboţi pentru a reduce costurile şi pentru a aplica soluţii personalizate pentru specificul fiecărei activităţi sau produs, în parte.”, ne-a declarat Emanuel Şerban, antrenorul echipei STEM KIDS JUPITER Piteşti. 


România începe astfel să îşi facă prezenţa din ce în ce mai pregnant pe podiumurile competiţiilor de robotică din lume, chiar dacă nu beneficiază, în prezent, de niciun sprijin guvernamental. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta