Sterilizarea instrumentelor de manichiură– Siguranța ta la Salon AIKO

Știați că....

Daca mediul în care se face manichiura, echipamentele și instrumentele de lucru ale specialistului nu sunt curatate, dezinfectate și sterilizate după proceduri riguroase, apare riscul contaminării unor boli contagioase prin infecții bacteriene, ciuperci (fungi), viruși și alte micro-organisme cunoscute ca patogeni.

Sterilizarea instrumentelor de manichiura – Siguranța ta la Salon AIKO

După fiecare utilizare, toate instrumentele de manichiură trec printr-un proces de asepsie echivalent cu instrumentele medicale. Acesta se face în 4 pași:

1. Toate instrumentele se curăța și se spală riguros pentru a se îndeparta toate impuritățile și materiile organice rămase după procedura de manichiură.

2. Instrumentele sunt scufundate într-un recipient cu soluție dezinfectantă care distruge micro-organismele patogene.

3. Dupa această baie dezinfectantă, instrumentele sunt clătite bine și sigilate în recipiente speciale, pentru a se asigura mediul steril.

4. În această ultimă etapă instrumentele sunt introduse în PUPINEL – un cuptor unde sunt ținute la o temperatură de peste 200 grade Celsius, procedeu prin care se distrug toți virușii, bacteriile și ciupercile.

Igienizarea instrumentelor se face după fiecare manichiură/pedichiură!

În ceea ce privește normele de igienă, specialiștii noștri se asigură ca după fiecare sedință de manichiură să curățe și să dezinfecteze temeinic suprafața de lucru și echipamentele, pentru a putea oferi nu doar servicii de calitate ci și maximă siguranță fiecărei cliente.

Respectarea normelor igienico-sanitare denotă profesionalism și responsabilitate!


Pentru programări ne puteți contacta la numărul 0752816292.