Alte 10 corturi de oxigen au ajuns la pacienții din Argeș!

Fundația GAUDIUM a rămas permanent conectată în această perioadă la situația medicală din județul Argeș, la nevoile unităților sanitare și ale cetățenilor, străduindu-se, de fiecare dată, să ajute după puteri și în funcție de urgențele apărute. Presiunea uriașă pusă asupra sistemului ATI din județ (sistem care de câteva săptămâni lucrează la capacitate maximă), a dus la nevoi sporite privind asigurarea oxigenului la timp și prin metode rapide și eficiente pentru mulți dintre pacienții cu risc ridicat și o stare fizică deteriorată.

”Experiența dobândită pe parcursul campaniei #ImpreunaPentruArges ne-a arătat că o soluție medicală extrem de bună ca rezultate o reprezintă administrarea de aer și oxigen prin căști CPAP (numite si corturi de oxigen), un echipament neinvaziv care poate asigura pacientului capacitatea de a “respira” fără ventilatie și intubare, timp de 7 zile, la presiuni ridicate. Medicii cu care discutăm permanent sunt extrem de încântați de rezultatele acestor echipamente, iar autoritățile sanitare au anunțat public faptul că utilizarea lor a salvat până acum deja zeci de oameni în județul Argeș.

În luna mai, am donat 10 asemenea echipamente sectiei ATI care funcționa la nivelul Spitalului Mioveni.

Am revenit (în condițiile presiunii permanante din această perioadă și ale creșterii numărului de pacienti simptomatici, cu stare degradată) și, săptămâna trecută, am mai adus la Pitești alte 10 corturi de oxigen destinate argeșenilor internati la Spitalul Judetean.”


Valoarea totală a donatiei este de 17255.00 lei, iar ajutorul a fost posibil prin implicarea directă și promptă a companiei Ronera Rubber care a finanțat integral valoarea celor 10 corturi CPAP.
Partener si donator încă de la începutul campaniei #ImpreunaPentruArges, compania argeșeană a dovedit odată în plus că - indiferent de greutatile și incertitudinea care marchează aceste vremuri - solidaritatea și empatia rămân cuvintele cheie pentru a le depăși și a le învinge!

În perioada următoare, Fundația Gaudium își propune să continue acțiunile de sprijin pentru unitățile medicale dar și să demareze campanii de stradă, destinate argeșenilor care au nevoie de ajutor pentru aș putea permite să respecte regulile, să se protejeze și să protejeze pe cei din jur!

 

Află de pe pagina Impreuna pentru Arges totul despre sprijinul acordat unităților medicale din județ! Alătură-te!

Cont: RO16BRDE030SV01754270300, deschis la BRD-GSG Pitești

Acum poți dona și de ACASĂ, cu cardul! Intră pe www.impreunapentruarges.ro și urmează pașii!