ARGEȘ: Cea mai probabilă locație de carantină - Tabăra de la Nucșoara!

Inclusiv autoritățile din Argeș au început pregătirile penru riscul extinderii epidemiei de Coronavirus în România, un risc din ce în ce mai crescut după declanșarea focarului din nordul Italiei, zona în care trăiesc foarte mulți cetățeni români și dinspre care foarte multe avione înțesate de pasageri vin către țara noastră.

CITEȘTE ȘI ... (video) Tragedie într-o familie din Albota. Soțul, mort - soția, cu accident vascular cerebral!

Incă de la primele ore ale dimineții, presa națională a semnalat faptul că în aeroporturi verificarea călătorilor veniți din zonele de risc este susperficială, mergându-se foarte mult pe completarea unor chestionare, ceea ce înseamnă ca în orice locație din țara noastră pot ajunge persoane infectate care fie știu despre situația lor medicală și nu declară, fie nu știu și riscă să împrăștie virusul în cele 14 până la 28 de zile de incubare.

La nivelul județului Argeș autoritățile reprezentate de Prefectura Argeș și Consiliul Județean par implicate în organizarea unor centre de carantină și în stabilirea măsurilor de reducere a riscurilor pentru populație.

CITEȘTE ȘI .... Vremea face ravagii în întreg Argeșul. Parcurile Lunca Argeșului și Ștrand - ÎNCHISE


Dar cum la noi până și iarna ne ia prin surprindere, nici de această dată nu pare să fi pornit cu dreptul, fie și dacă luam în calcul și urmatoarea situație: încă din prima parte a zilei, mai multe structuri publice implicate în acțiunea de prevenție discutau despre tabăra de la Nucsoara ca fiind prima opțiune pentru un centru de carantină.
Deși varianta a fost stabilită de dimineață și ne îndreptăm vertiginos către orele după amiezii, nici până la această oră centrul respectiv nu a fost vizitat pentru a se stabili cu temeinicie dacă oferă condițiile necesare, dacă este funcțional din punct de vedere tehnic și medical, daca are toate utilitățile în regulă și alte asemenea amănunte care ar trebui cunoscute în situatia în care, cumva, diseară un cetățean din Arges apelează 112 și anunță ca ar putea fi un potențial purtator al Coronavirusului.
Mai mult, primarul de la Nucșoara, Cojocaru Ion, contactat acum câteva minute de redactorii Sursata.ro, a aflat în premieră, de la noi, despre intenția autorităților.

Cojocaru Ion nu este doar primarul localității ci și fostul director al Taberei Nucșoara, adica unul dintre oamenii care ar putea oferi informații coerente și corecte pe tema funcționarii locației ca centru de carantină.

CITEȘTE ȘI ... TRANSPORT! Pitești - elevi lăsați în ploaie! Cluj – șofer urcând un cărucior cu rotile!

De la domnia sa am aflat printre altele ca tabăra are 10 camere a cate 4 paturi în camera, ceea ce înseamnă că, într-o situație obișnuită ar putea adăposti 40 de persoane. Cum însă situația nu este obișnuită și carantina presupune ca fiecare suspect să fie ”internat” singur în cameră, tabara aleasă de autorități va putea găzdui, iată, numai 10 persoane.
Cu restul mai au timp cei implicați să se gandească ce vor face, în condițiile în care le-a luat aproape 8 ore să discute despre această locație.

O altă informație care circulă off the record este aceea că la nivelul județului există cinci combinezoane special dedicate personalului medical (medici, asistente, infirmiere) care ar urma să fie implicate în îngrijirea pacienților.

CITEȘTE ȘI ... (video) Suntem sub COD ROȘU de vreme rea. Salvamont Argeș: ”Nu vă riscați viața!”


În aceste momente se desfășoara un nou Comitet Județean de Urgență pe tema Coronavirusului în județul Arges, iar diseara autoritățile sunt convocate la ora 20:00 într-un Comitet de Urgență de acest gen.

 

Dr. Adrian Stoica, şeful Compartimentului de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Argeș, a declarat pentru Sursata.ro, că la nivelul județului toate persoanele care au călătorit în zonele afectate de virusul COVID-19 sunt monitorizate încă de la intrarea pe teritoriul Argeșului.
În acest moment, cei care prezintă simptomele infestării cu Coronavirus sunt preluația de un echipaj medical specializat și duși la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş” din București, acolo unde sunt testați.