Argeș: Vaccinul antigripal a sosit!

Direcția de Sănătate Publică informează că pentru vaccinarea antigripală din acest sezon au fost primite până în prezent în județul Argeș 24.160 de doze de vaccin din necesarul de 81.625 de doze, vaccin asigurat de Ministerul Sănătății în cadrul campaniei anuale de vaccinare antigripală.

CITEȘTE ȘI ... Viceliderii Sindicatului Automobile Dacia - înlocuiţi pe motiv de pensionare

Vaccinarea este asigurată gratuit pentru categoria de risc: persoane cu varsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice ( in special boli respiratorii, cardiovasculare si boli metabolice), persoane institutionalizate ( copii si batrani), personal medical si gravide.

”Dozele primite au fost distribuite catre unitatile sanitare, unitatile de asistenta medico-sociala si catre medicii de familie din judet. Mentionam ca de la inceputul acestui sezon gripal pina in prezent in judetul Arges nu s-a inregistrat niciun caz de gripa.”, se precizează în comunicatul transmis de DSP Argeș.

Direcția de Sănătate Publică Argeș recomandă vaccinarea ca metoda cea mai eficientă de prevenție a îmbolnăvirilor, reamintind ca în sezonul gripal trecut în județul Argeș s-au înregistrat 189 cazuri de gripa și 7 decese.