Atenție, restaurante și terase! Rămâneți fără autorizație de funcționare dacă...

Atenție, restaurante și terase! Rămâneți fără autorizație de funcționare dăcă încălcați oricare dintre regulile stabilite la nivelul județului și la nivel național privind organizarea activității în condițiile epidemiei de SARS COVID 19! 

 

Nunți făcute pe furiș, evenimente sparte în doua-trei contracte, număr mai mare de persoane decât cel admis, depășirea orei anunțată de autorități. 

Oricare dintre aceste abateri va atrage sancțiuni care pleacă de la maximul de amendă până la suspendarea imediată a autorizației de funcționare. "Nu mai este de glumit! Nu mai merge cum a mers până acum!" anunță reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, comitet care a mobilizat toate forțele de ordine și instituțiile de control (OPC, DSP, ITM) în teren pentru a descoperi și a sancționa orice agent economic care - în goana dupa profit -  acceptă concesii sau se abate de la reguli. 

CITEȘTE ȘI ... Manu:”Nu vreau să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă”

Terasele nu mai pot funcționa după ora 22:00 în timpul săptămânii și după ora 23:00 în weekend, INDIFERENT de tipul de tipul de activitate/eveniment care se desfășoară acolo. Cu alte cuvinte, inclusiv evenimentele private (aniversări, cununii, nunți, botezuri) trebuie organizate cu respectarea orelor de închidere anunțate de autorități. 

Numărul de persoane admis este de 20 în interior și 50 în spații exterioare. 

Numărul de mese depinde de suprafața terasei, iar acestea trebuiesc asezate la distanță de 1,5 - 2 m una de alta. 

Numărul de persoane la masă trebuie să respecte, de asemenea, regulile anunțate. 

Se vor asigura dezinfectanți, iar personalul va purta în permanență măsti. 

În ceea ce îi privește pe clienți sau pe invitați, aceștia vor purta masca până la masă și ori de câte ori se ridică de la masă. 

Nu sunt permise dansuri care încurajează aglomerările umane: hore, sârbe, etc. 

Fiecare terasă care nu respectă aceste reguli, fiecare local care încalcă condițiile va fi sancționat, mergându-se pe măsuri extreme de închidere a activității. 

CITEȘTE ȘI ... Argeșul rămâne în top! Locul doi pe țară în ultimele 24 de ore!

Autoritățile își propun să demonstreze că nu mai este de glumit și că nu tolerează nicio abatare, în condițiile în care se joacă efectiv carantinarea județului. 

 

Cetățenii care cunosc detalii despre desfășurarea unor astfel de evenimente sau activități, în afara cadrului legal, sunt rugați să anunțe imediat autoritățile folosind tel verde: 0800800165. sau prin mesaj privat pe pagina de facebook Instituția Prefectului - Județul Argeș.