Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Fără incidente în Argeș

UPDATE, ora 17:00

În Argeș au participat 371 de candidați din 480 înscriși. Totul s-a desfăşurat conform metodologiei, nu au fost incidente, nu au fost elevi eliminaţi, nu au existat candidaţi cu temperatură peste 37,3 ̊C.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
             Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:
•    25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
•    26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d)
•    27 august: proba la Limba și literatura maternă -  proba E.b)


Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
           
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).
           
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
           
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
 

 

A început sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Astăzi se desfășoară proba scrisă la Limba și literatura română. Ca și la sesiunea de vară, absolvenții de liceu au trecut prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen.

CITEȘTE ȘI ... A venit nota de plată! Starea de urgenţă a costat 6 milioane de euro în Argeş!


Subiectele la Limba română sunt concepute de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație – instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează subiectele tuturor examenelor naționale. Anul acesta, în contextul panemiei de coronavirus, subiectele de la Bacalaureat nu vor conține subiecte din materia din al doilea semestru.

CITEȘTE ȘI ... (video) Club Hush: 10% discount la toate comenzile online!

Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
- să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
- să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
- să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise

 


Ce nu ai voie să facă absolvenții de liceu în sala de examen 


Potrivit regulilor publicate în Monitorul Oficial, candidații la Bacalaureat 2020 nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Sursa: Digi24.ro