Colonel doctor la Spitalul Militar - şantajat de fosta sa iubită – a cerut ajutorul organelor  penale!

Mii de euro împrumutați, bijuterii de familie din aur, mașina personală, apartamentul din Capitală – acestea sunt prețurile pe care medicul de la UPU le-ar fi plătit de-a lungul timpului pentru a cumpăra tăcerea femeii acuzate la DIICOT de șantaj pe teme intime.

O idilă între un colonel doctor, medic de la Compartimentul de Primiri Ugenţe a Spitalului Militar „Dr. Ion Jianu” din Piteşti, și o tânără pe care a cunoscut-o în spital a devenit subiectul unor plângeri penale instrumentate de către organele de anchetă din Capitală. Se pare că - ajuns la capătul puterilor - cadrul medical a reclamat într-un final faptul că ar fi fost supus unui şantaj de lungă durată, indicând în acest sens pe fosta sa iubită, căreia a acceptat să îi dea toți banii şi bunurile sale pentru a o împiedica să dezvăluie chestiuni personale. Mai multe surse susțin că teama medicului ar fi vizat o afecțiune medicală, dar deocamdată subiectul șantajului rămâne un mister, din punct de vedere al surselor oficiale.   


Aşa cum se arată în plângerea înaintată de către medicul colonel doctor Dumitru Tudorică, acesta a avut vreme de 6 ani o relație cu o anume Alina, originară dintr-o comună din sudul județului Argeș. Anul trecut, în luna octombrie, doctorul a reclamat că a fost victima unui șantaj care l-a lăsat sărac, dator și fără proprietăți, ajungându-se până acolo, încât i-a făcut fetei testament pe un apartament din București.

Conform datelor sesizate, şantajul ar fi debutat cu ceva vreme în urmă, atunci când cea care îi era iubită (împreună cu un apropiat al ei care apare sub numele de „Contabilul”) ar fi început să îi pretindă - în schimbul tăcerii - sume importante de bani, bijuterii din aur, chiar şi maşina personală și casa, ceea ce l-a îngropat pe medic în datorii. Acesta arată că a împrumutat de la bănci, familie şi prieteni sume de ordinul miilor de euro pentru a închide gura fetei, însă nimic nu mai era de ajuns şi solicitările continuau să curgă. Dincolo de bani, pe lista pierderilor suferite se mai numără diverse bijuterii valoroase de familie. Mai mult, femeia l-ar fi adus în aşa hal, încât şi cardul său de salariu era la ea, medicul  primind doar câteva sute de lei înapoi din retribuţia sa lunară. Tot la fată ar fi fost „sechestrate” o vreme un toc de rețete, parafa medicală și documentele lui de identitate. În toată această situație reclamată organelor legii din București - situație extrem de ciudată - apare și un drum făcut de tânără în Israel pentru procurarea unui tratament, călătorie pe care medicul a plătit-o, dar în care nu a însoțit-o, fata convingându-l că serviciile israeliene nu îi vor permite accesul pe teritoriul țării lor pe motiv că este cadru activ MApN.

După această vizită, medicul a povestit că fata s-a întors cu un tratament pe care l-ar fi obligat să îl ia pentru ca, la sfârșitul curei, să-l convingă că mai are doar foarte puțin de trăit. În acest context, doctorul piteștean a ajuns până în punctul în care a semnat un testament prin care îi lăsa ei apartamentul deţinut în Bucureşti. Când lucrurile au ajuns prea departe, în toamna anului trecut, colonelul doctor și-a făcut curaj să solicite sprijinul autorităților și a procedat  la evacuarea tinerei din apartamentul din Capitală, evacuarea fiind realizată cu mare tămbălău și lăsându-se cu plângeri reciproce la Secția 11 de Poliție București. Tot în toamnă, testamentul a fost anulat, actele și mașina personală recuperate și cazul a fost reclamat la DIICOT. 


„Este problema mea şi instanţa o va rezolva”
Explicând că este conştient că se află într-o situaţie delicată, medicul Dumitru Tudorică nu a dorit să comenteze mai mult pe marginea cazului. „Este o problemă personală. Plângerea a ajuns la organele de anchetă şi va fi rezolvată de instanţă!”, ne-a declarat acesta. 


Conducerea spitalului știe de caz, dar nu are nimic să-i reproșeze profesional colonelului doctor
 „Medicul Tudorică ne-a informat despre problemele sale cu femeia respectivă. Ştim că a făcut o plângere la DIICOT pentru şantaj, însă acestea sunt strict probleme de viaţă privată, unde noi nu avem nicio atribuţie. La nivel instituţional, medicul Tudorică este foarte bine, îşi respectă atribuţiile şi profesia, a făcut evaluarea anuală psihologică şi a trecut cu bine, iar conflictul său personal nu ne-a afectat în niciun fel activitatea, aşa că nu ne priveşte.”, ne-a declarat col. Gheorghe Tudor, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă „Ion Jianu”, Piteşti. Întrebat dacă oarece probleme de sănătate ar fi pus în pericol capacitatea doctorului de a profesa, atât încât să justifice această teorie de șantajului, comandantul Spitalului Militar ne-a declarat că nu se putea pune vreodată problema ca medicul să nu poată să-și desfășoare activitatea mai departe. 
 

 

 

Preluare: Săptămânalul Ancheta