Băiat de 14 ani - rănit grav pe trecere! A fost proiectat într-un camion

UPDATE, ora 15:20

Accidentul în care un băiat, în vârstă de 14 ani, a fost rănit grav în timp ce se afla pe trecerea de pietoni, a fost provocat de un tânăr de 21 de ani, din Râca, care se deplasa din spre Pitești către Albota.
Nu a acordat prioritate minorului lovindul în plin și proiectându-l pe sensul opus într-un camion care se oprise la trecerea de pietoni.

Băiatul de 14 ani a fost transportat la spital prezentând traumatism cranio-cerebral, fractura de umar drept si contuzie abdominala.


Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

Polițiștii argeșeni atrag atenția atât șoferilor, cât și pietonilor, asupra modului în care ne comportăm pe stradă. Este al treilea accident în cursul acestei dimineți. De această dată, un copil de 14 ani a fost accidentat la Albota.

Din primele informații, baiatul a fost lovit pe trecerea de pietoni si proiectat într-un camion oprit la trecere. 

Alte două evenimente rutier s-au petrecut în Pitești și Costești.

CITEȘTE ȘI ... A depășit o mașină și a rănit grav un pieton!

Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi conştientizarea riscurilor la care îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea legislaţiei rutiere.O atenţie sporită trebuie acordată pietonilor şi motocicliştilor, iar conducerea cu viteză moderată, adaptată permanent condiţiilor de drum şi trafic este una dintre condiţiile esenţiale ale evitării accidentelor grave.

CITEȘTE ȘI ... Femeie lovită de o dubă după ce a traversat strada prin loc nepermis!

Pentru a reduce implicarea în accidente de circulaţie, pietonii sunt sfătuiţi de poliţişti să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Aceştia sunt sfătuiţi să nu se angajeze în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Recomandări pentru pietoni:  

1. Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!  

2. La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!  

3. Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să fiţi mai prudenţi!  

4. Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi întrucât drumul cel mai scurt reduce timpul de expunere la pericol! Oferiţi-le şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!  

5. În condiţii de vizibilitate scăzută sau pe timp de noapte, pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!  

6. Dacă aţi consumat băuturi alcoolice evitaţi deplasările pe drumurile publice.